Michael Owen
 PAUL ELLIS Afp
‘ONDA DODAJ LOPTU‘

Svi su slavili, osim njega! Legenda prozvala junaka Manchester Uniteda: ‘Jadno, ne mogu vjerovati...‘

‘Pa on je tamo proveo samo dvije minute. Ako nije htio zabiti, ako ga to ne usrećuje...‘
Piše: SNObjavljeno: 21. rujan 2021. 11:06

Uz Davida de Geu, koji je u sudačkoj nadoknadi obranio udarac s bijele točke Marka Noblea, Jesse Lingard vjerojatno je najveći junak u nedjeljnoj pobjedi Crvenih vragova nad West Hamom (1:2).

28-godišnji napadački orijentirani veznjak Manchester Uniteda zatresao je mrežu u 89. minuti i tako presudio utakmicu u Londonu.

Lingard nije poput svojih suigrača proslavio taj trenutak, tako je, kako sam kaže odao poštovanje navijačima i klubu čiji je dres nosio tijekom kreće posudbe početkom ove godine.

"Sjajno su me primili i podržavali tijekom posudbe, ovo je bio ispravan način", objasnio je nakon utakmice Lingard.

image
IAN KINGTON Afp

No, nisu se svi s time složili. Štoviše, bivši napadač engleske nogometne reprezentacije i Manchester Uniteda, Michael Owen, javno ga je zbog tog "jadnog" poteza.

"Završetak akcije je bio sjajan, a jedina jadna stvar u cijelom scenariju je bila njegova odluka da ne proslavi pogodak. Ne mogu vjerovati da igrači ne slave pogotke koje zabio starom klub. Pa on je tamo proveo samo dvije minute. Ako nije htio zabiti, ako ga to ne usrećuje, pa onda neka ne povlači okidač. Dodaj loptu ako je baš to slučaj", između ostalog je prema pisanjima britanskih medija izjavio Owen.

Lingard je, podsjetimo, u dresu "Čekićara" odigrao samo 16 utakmica i pritom ubilježio devet golova i pet asistencija.

Linker
28. travanj 2024 09:11