Reuters / John Sibley / REUTERS
RAVNO U GLAVU

SVI TUGUJU, A LEGENDARNI JÜRGEN KLOPP BLISTA NAKON PRVOG PORAZA U SEZONI 'Da mi je netko ovo rekao, ja bih mu platio jer to je nevjerojatno!'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 04. siječanj 2019. 10:10

Manchester City i Liverpool odigrali su u četvrtak navečer derbi za pamćenje i do kraja zakuhali englesko prvenstvo. U 21. kolu Premiershipa aktualni prvak je na svome Etihadu slavio s 2:1 golovima Aguera i Sanea (za Liverpool je izjednačio Firmino nakon prekrasne akcije u 64. minuti), ali mogla je utakmica otići i u drugom smjeru da je udarac Manea u 18. minuti odsjeo u mreži umjesto na stativi, odnosno da je lopta par sekundi kasnije prešla gol-crtu.

Nasreću, videotehnologija je riješila stvar (nedostajalo je samo 11 milimetara da lopta pređe gol-liniju), a ostalo je povijest. Umjesto Manea, zabio je na drugoj strani Aguero uz lošu reakciju Dejana Lovrena i vratara Alissona i utakmica je otišla u drugom smjeru.

Mnogi će reći da je takav rasplet i najbolji za prvenstvo, CIty se vratio na samo četiri boda zaostatka za vodećim Liverpoolom i prvenstvo je spašeno.

Screenshot

No, trener Liverpoola Jürgen Klopp smatra kako je i ovakav rasplet sjajan za njegovu momčad, a izjava nakon susreta ponovno je iznenadio sedmu silu, ali i navijače.

"Ovo je za nas odlična situacija. Da mi je netko na početku sezone rekako kako ćemo nakon dvije utakmice sa Manchester Cityjem imati četiri boda prednosti, ja bi mu platio jer to je nevjerojatno! Ja imam tako puno vjere u svoje igrače! Neki od vas su nam sugerirali da će prvenstvo biti riješeno ako pobijedimo i odemo na 10 bodova prednosti, ali ja ne mislim tako. To je nogomet. Za nas je priča uvijek ista - idemo utakmicu po utakmicu i to je jedini način", rekao je Klopp i objasnio što za ovu momčad znači boriti se za naslov koji navijači čekaju 29 godina.

"Da smo mi u zadnjih deset godina pet puta osvojili naslov prvaka, onda bi smo mogli reći da znamo kad je nešto 100 posto sigurno, ili nije. Ali mi nemamo to iskustvo i zašto bismo se onda tako ponašali", zaključio je Klopp.

Rezultati by SofaScore

Linker
05. svibanj 2024 01:46