ANDREW YATES/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA Andrew Yates/Zuma Press/Profimedia
GUARDIOLA SE POJADAO

‘Svi u ovoj zemlji navijaju da Liverpool osvoji naslov. Imaju više navijača posvuda, ali nije me briga‘

Nakon uvjerljive pobjede Manchester Cityja protiv Newcastlea (5:0) zanimljiva je bila izjava Pepa Guardiole
Piše: SNObjavljeno: 09. svibanj 2022. 06:48

Menadžer 'Građana', naime, tvrdi kako cijela zemlja želi da naslov premierligaškog pobjednika osvoji - Liverpool.

A City je pobjedom protiv Newcastlea pobjegao Liverpoolu na tri boda razlike i osvojit će naslov prvaka, četvrti u pet zadnjih godina, ukoliko do kraja sezone pobijedi u sva tri preostala kola.

"Svi u ovoj zemlji navijaju za Liverpool, mediji i svi. Jer Liverpool ima nevjerojatnu povijest u europskim natjecanjima. Ne u Premier ligi koju su osvojili jednom u 30 godina. Ali nije me briga. Ljudi žele da Liverpool osvoji naslov više nego mi. Imaju više navijača diljem svijeta i u Engleskoj ih više navija za Liverpool nego za nas", rekao je Guardiola.

Potvrdio je slavni španjolski trener da do kraja sezone neće moći računati na Rubena Diasa, Johna Stonesa i Kylea Walkera.

Dias je zbog problema s mišićem napustio Etihad prije vremena, dok su Stones i Walker od ranije 'aut' zbog ozljeda bedrenog mišića, odnosno gležnja.

"Ruben, Kyle i John su aut do kraja sezone. Možda će biti spremni za sljedeću predsezonu. Imamo velikih problema u zadnjoj liniji jer imamo samo tri braniča za zadnje tri utakmice, ali pokušat ćemo to napraviti. Svaka je utakmica finale za nas. U nogometu je sve moguće. Svašta se može dogoditi u 56 sekundi, kao prije tri dana, kamoli u tri utakmice", zaključio je Guardiola, aludirajući na šokantno ispadanje Cityja od Reala u polufinalu Lige prvaka.

Linker
20. travanj 2024 11:40