OLI SCARFF/Afp
ČOVJEK IZ SJENE

Tajno oružje koje stoji iza renesanse Marcusa Rashforda: ‘Zbog njega je postao samopouzdan, direktan‘

Napadač Uniteda dominira u Premiershipu i u ovim trenucima djeluje nezaustavljivo
Piše: SNObjavljeno: 21. veljača 2023. 21:31

Upisao je 24 gola i osam asistencija u 36 utakmica, a njegova je forma doživjela eksploziju u posljednja tri mjeseca. Tako je u zadnjih 17 utakmica zabio čak 16 golova. Engleski Daily Mail navodi kako je super važnu ulogu u njegovoj renesansi odigrao jedan čovjek. Riječ je o Benniju McCarthyju, bivšem napadaču Blackburn Roversa.

Južnoafrikanac se priključio stručnom stožeru Erika ten Haga prošlog ljeta, a njegovi posebni treninzi i savjeti navodno su uvelike utjecali na vrtoglavi uspon forme engleskog reprezentativca.

"Treninzi jedan na jedan s McCarthyjem pomogli su Rashfordu da se pretvori u samopouzdanog, direktnog napadača i da popravi igru glavom, što je i dovelo do odličnih realizacija protiv Leedsa i West Hama", piše Daily Mail.

image

Benni McCarthy

RODGER BOSCH/Afp

"Definitivno mi je puno pomogao. Imati trenera koji je toliko napadački orijentiran je dobro za nas. Uvijek s nama razgovara oko takvih stvari", rekao je Rashford još u studenom prošle godine.

Jadon Sancho, drugi engleski napadač koji pomalo pronalazi izgubljenu formu, također je tražio individualne treninge s McCarthyjem, a trenerske savjete jako cijeni i Anthony Martial.

A McCarthyju svakako u prilog ide činjenica što tečno govori četiri jezika, engleski, nizozemski, španjolski i portugalski, što mu pomaže u komunikaciji s igračima. Jezike je McCarthy pohvatao još kao igrač igrajući za Ajax, Celtu, Porto, Blackburn i West Ham.

U dresu Blackburna zabio je 52 gola u 140 utakmica, a 2007. godine završio je kao drugi u poretku za premierligašku Zlatnu kopačku iza Didiera Drogbe. U dresu južnoafričke reprezentacije skupio je 79 nastupa i rekorder je s 31 pogotkom.

Linker
12. svibanj 2024 13:31