Sandro Tonali

 OLI SCARFF Afp
ČEKA SE PAPIR

Talijanska zvijezda kažnjena zbog klađenja igrat će i ovaj vikend? ‘Postoje velike šanse da se to dogodi‘

Još uvijek nismo dobili nikakvu potvrdu kazne kao klub‘, rekao je trener Newcastlea, Eddie Howe
Piše: SNObjavljeno: 27. listopad 2023. 11:38

Iako je od Talijanskog nogometnog saveza dobio 10 mjeseci zabrane igranja zbog klađenja i kockanja, Sandro Tonali ovoga bi vikenda mogao zaigrati za svoj Newcastle United. Zanimljivu situaciju prenose engleski mediji, koji se bave podatkom da u klub sa St. James‘ Parka još uvijek nije stigla službena odluka o kazni. Bez nje, jasno, Tonali bez problema može igrati.

Podsjetimo, Tonali je pred talijanskim sudom priznao da se svojedobno kladio, čak i na utakmice svog bivšeg kluba, AC Milana. Odrezana mu je kazna, a mora pohoditi i tečaj za odvikavanje, odnosno seminare na kojima će govoriti o lošem iskustvu koje je proživio. Suspenzija bi mu trebala trajati do kolovoza 2024. godine, ali još uvijek nije stupila na snagu.

Engleski Sky Sports navodi da bi službena ratifikacija Tonaijeve suspenzije mogla stići u petak popodne, no dok se ne dogodi, u Newcastleu su uvjereni da će ovoga vikenda igrati utakmicu protiv Wolverhamptona. Taj se dvoboj na stadionu Molineux igra u subotu od 18.30 sati. Jasno je, kada kazna stupi na snagu, Tonali neće moći igrati službene utakmice za klub i reprezentaciju, ali moći će trenirati s Newcastleom, pa čak i igrati prijateljske utakmice.

- Još uvijek nismo dobili nikakvu potvrdu kazne kao klub. Nemamo ništa od talijanskih vlasti, čekamo službenu potvrdu kazne. Velika je šansa da će nam moći pomoći u subotu. Vidjeli ste i po utakmici s Dortmundom da je bio dobar. Vedar je, dobro trenira, samo po tome ga mogu suditi. Drži se dobro - rekao je Eddie Howe, trener Newcastlea na press-konferenciji uoči gostovanja kod Wolverhamptona.

Linker
20. svibanj 2024 06:11