Zac Goodwin/PA Images/Profimedia
VIŠE OD BROJA

Tek je došao u prvu momčad, a već dobiva teret na leđa. United otkrio novog vlasnika kultne sedmice?

Brat Alejandra Garnacha sve je iznenadio objavom na Twitteru i potvrdio kako nije riječ o šali
Piše: Ivan AlaupovićObjavljeno: 25. lipanj 2023. 12:41

Manchester United planira nagraditi svojeg talentiranog napadača Alejandra Garnacha i iduće mu sezone dati kultni broj sedam na leđa. Čitavu je priču pokrenuo Manchester Evening News, izvor blizak klubu. Garnacho, koji ima samo 18 godina, debitirao je za prvu momčad protiv Chelseaja u travnju prošle godine, a ove je sezone pod vodstvom Erika ten Haga startao u 11 utakmica gdje je zabilježio tri pogotka i dvije asistencije.

Dres s brojem 7 ima poseban značaj u Manchester Unitedu i povezan je s nekim od najvećih igrača kluba kroz njegovu povijest. George Best, Eric Cantona, David Beckham i Cristiano Ronaldo redom su bili vlasnici tog ‘prestiža‘, a nakon što je Portugalac prešao u Real Madrid u ljeto 2009. godine, nije pronađen dosljedan nasljednik. Michael Owen, Antonio Valencia, Memphis Depay, Angel Di Maria, Alexis Sanchez i posljednji Edinson Cavani nosili su dres, ali nisu mogli ponoviti učinak svojih prethodnika. Nakon što je po drugi put u svojoj karijeri stigao u United, Ronaldo je ponovno odjenuo famoznu sedmicu, međutim, raskidom ugovora i odlaskom u saudijski Al-Nassr, dres je ponovno ostao bez vlasnika.

Alejandrov brat, Roberto Garnacho potvrdio nagađanja oko njegovog broja na dresu sljedeće sezone. Na svom Twitter profilu objavio je fotografiju u kojoj Argentinac nosi broj sedam i tako dodatno podigao prašinu.

U travnju je produžio suradnju s klubom do 2028. godine, a iako je sve još uvijek samo glasina, ako se obistini Garnachov dosadašnji broj 49 na leđima odlazi u prošlost, a Old Trafford dobiva novog kralja.

Linker
26. travanj 2024 11:40