HENRY NICHOLLS Afp
PREMIERSHIP

Težak poraz Tottenhama u borbi za Europu, veliko slavlje pretposljednje momčadi lige

Luton i Nottingham Forest su odigrali 1-1, s tim da su gosti bili bliže pobjedi
Piše: HinaObjavljeno: 16. ožujak 2024. 20:40

Uvjerljiv su subotnji nastup imali nogometaši Fulhama koji su pred svojim navijačima, u dvoboju 29. kola engleske Premier lige, pobijedili Tottenham s 3-0.

Igrač utakmice bio je Brazilac Rodrigo Muniz koji je postigao dva pogotka, a ujedno je njegov prvi u 42. minuti usmjerio susret na domaću stranu. U nastavku susreta prvo je Lukić u 49. povećao na 2-0 da bi Muniz u 61. minuti još jednom matirao gostujućeg vratara Vicarija za 3-0.

Fulham je pobijedio treći put u posljednja četiri ligaška susreta, ali je ostao na 12. mjestu ljestvice. Tottenham je ostao na petoj poziciji.

image
HENRY NICHOLLS Afp

Vrlo važnu pobjedu ostvarili su nogometaši Burnleyja, na domaćem terenu su svladali Brentford 2-1. Već od devete minute domaćin je bio u velikoj prednosti jer su gosti ostali s igračem manje, nakon isključenja Sergija Reguilona, a ujedno je Bruun Larsen realizirao jedanaesterac za 1-0. Burnley je prednost povećao u 62. minuti kada je strijelac bio Fofana, ali se Brentford vratio u igru kada je Ajer u 84. smanjio na 1-2.

Do kraja je Burnley, unatoč igraču više, drhtao i panično čuvao prednost od jednog pogotka. S ova tri boda Burnley se odvojio od posljednjeg na ljestvici Sheffield Uniteda, ali je još dug put do prvoligaškog spasa.

Luton i Nottingham Forest su odigrali 1-1, s tim da su gosti bili bliže pobjedi. Nottingham Forest je poveo u 34. minuti golom Wooda te je vodio sve do 89. kada je domaće navijače razgalio Berry i postavio konačnih 1-1. Obje su momčadi i dalje u opasnoj zoni, Nottingham Forest je 17., a Luton na 18. mjestu.

U nedjelju se igra samo jedna utakmica ovog kola, a sastaju se West Ham - Aston Villa.

Linker
27. travanj 2024 09:07