Avram i Joel Glazer

 OLI SCARFF Afp
ODLUČUJU O SVEMU

Tko je sve dio moćne obitelji koju mrze na Old Traffordu? Ima ih šestero, ali samo jedan istinski voli United

Telegraph Sport predstavio je šest članova moćne američke dinastije
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 21. kolovoz 2022. 11:15

U Engleskoj su priče o tome da če Manchester United u budućnost krenuti s najbogatijim Britancem Sir Jimom Ratcliffeom sve snažnije. Aktualni vlasnici Glazeri navodno su spremni prodati klub, a jedini je uvjet da Ratcliffe odmah postane većinski vlasnik. Vidjet ćemo što će donijeti sljedeći dani. Za to vrijeme Telegraph Sport predstavio je šest članova moćne američke dinastije koji su ključni mešetari kluba s Old Trafforda.

Avram Glazer (izvršni supredsjedavajući i direktor kluba)

Koliko ga navijači Uniteda i dalje ne vole shvatio je prvog dana sezone kada se pojavio na tribinama i svjedočio porazu od Brightona. Avram se na tribinama ukazuje jako rijetko.

Uz carstvo nekretnina koje je naslijedio od svog oca Malcolma, Avram je preuzeo vlasništvo nad NFL momčadi Tampa Bay Buccaneers, koja je dvaput osvojila Super Bowl pod obiteljskim mandatom od 1995. Ovaj 61-godišnjak preuzeo je na sebe najveći dio krivnje ispred navijača Uniteda zbog neuspjelog pokušaja uspostave europske Superlige.

image

Avram Glazer

XAVIER BONILLA Nurphoto Via Afp

Ranije ove godine branio je klupsko ulaganje u razdoblju od 17 godina, koliko obitelj upravlja klubom. "Uvijek smo pripremili novac koji je tamo bio za kupnju novih igrača."

Prošlog prosinca, Avram je objavio da se preselio u kriket i kupio tim u novoj ligi UAE Twenty20.

Joel Glazer (izvršni supredsjedavajući i direktor)

Neki u klubu vole Joela i smatraju ga najpredanijim Unitedu među svojom braćom i sestrom. On bi gotovo sigurno bio posljednji član dinastije koji bi htio prodati klub, kaže jedan upućeni. Smatra se da Joel, koji s Avramom dijeli najmoćnije mjesto u klubu, dogovara sve veće poslove s igračima u klubu.

image

Avram i Joel Glazer

OLI SCARFF Afp

Čak se i posljednjih tjedana govorilo da je protiv prodaje Cristiana Ronalda. Međutim, u očima Unitedovih navijača učinjena je trajna šteta nakon što je ovaj 55-godišnjak odigrao vodeću ulogu u pregovorima o odcjepljenju iz Premiershipa i ulasku u Super ligu.

Kevin Glazer (član Uprave)

Njegov glavni posao nije nogomet jer je osnivač tvrtke Glazer Properties, koja je upravljala komercijalnim nekretninama obitelji posljednjih 30 godina. U njegovoj biografiji tvrtke stoji da tvrtka "širi naš nacionalni doseg kupnjom maloprodajnih trgovačkih centara, uredskih i stambenih zgrada".

Bryan Glazer (član Uprave)

Ovaj 57-godišnjak daleko je istaknutija figura u Tampa Bay Buccaneersima nego u Unitedu. Zajedno s Joelom i Edwardom također je dio vlasnika First Allied Corporationa, holdinga koji posjeduje i iznajmljuje trgovačke centre diljem SAD-a.

U Buccaneersima je bio ključni čovjek, razvoju i izgradnji novog stadiona franšize i njegovog logotipa. Njegov najznačajniji doprinos bila je ključna uloga potpisivanju ugovora s American International Group (AIG) kao sponzorom za sezonu 2006./07.

Edward Glazer (član Uprave)

Edward je trebao zaraditi oko 28,7 milijuna funti kada je ponudio svoje dionice Uniteda na prodaju 2014. U Buccaneersima kažu da je i dalje svakodnevno uključen u rad kluba. Uz First Allied Corporation, čini se da njegova grupa za prodaju automobila US Auto Trust također napreduje. Od prosinca je kupio još četiri trgovine u Kaliforniji.

image

Edward Glazer

IMAGE OF SPORT/DDP USA/PROFIMEDIA Image Of Sport/Ddp Usa/Profimedia

Darcie Glazer Kassewitz (članica Uprave)

Godine 2019. Darcie je podigla zajam osiguran sa svojih 393.000 dionica - vrijedan oko 6,9 milijuna dolara (5,8 milijuna funti). No zadržala je sva glasačka prava budući da svoj udio nije prodala. Daleko od engleskog nogometa, ona vodi akcije Buccaneersa za veći "angažman navijača i širenje zajednice".

Linker
23. travanj 2024 16:41