Catherine Ivill/Getty Images
ZVUČI NESTVARNO

TO BI BILA PRAVA KATASTROFA ZA LIVERPOOL I SVE NJEGOVE NAVIJAČE Nadomak su prvog naslova u 30 godina, a cijela sezona mogla bi biti poništena

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 28. veljača 2020. 19:02

Zvuči nevjerojatno, ali cijela premierligaška sezona mogla bi biti proglašena 'ništavnom' ukoliko engleska vlada naredi otkazivanje sportskih događaja zbog straha od širenja koronavirusa.

Otočki The Telegraph tvrdi da ne postoje garanije da će igrači Liverpoola biti okrunjeni kao engleski prvaci ukoliko se sezona okonča prijevremeno zbog straha od koronavirusa.

Ne postoje konkretna pravila za scenarij prema kojem nije moguće odigrati svih 38 kola u sezoni, pa bi tako 'Redsi' u nekom najcrnjem scenarij mogli ostati lišeni za naslov engleskog prvaka iako nakon 27 odigranih kola imaju čak 22 boda prednosti ispred drugoplasiranog Manchester Cityja.

Zaraza koronavirusom dosad je potvrđena kod više od 80.000 ljudi u 50-ak zemalja svijeta, a dosad je potvrđeno oko 2800 smrtnih slučajeva.

Britanska vlada ozbiljno razmišlja o prekidu engleskog prvenstva zbog straha od širenja zaraze, a navodno postoji i dugoročna mogućnost prekida natjecanja, čak do dva mjeseca. Ako do toga dođe, postoji mogućnost da bi bili izbrisani svi dosadašnji rezultati. Katastrofalan scenarij za sve navijače 'Redsa' koji podizanje naslova u engleskom prvenstvu čekaju od 1990., dakle punih 30 godina.

Momčadi Jürgena Kloppa teoretski su potrebne još samo četiri pobjede za matematičko osiguranje naslova, a eventualno otkazivanje utakmica i moguće nepriznavanje naslova izazvalo bi veliku kontroverzu...

Linker
04. svibanj 2024 01:25