Dejan Kuluševski slavi pogodak

 OLI SCARFF Afp
IMPRESIVAN NOGOMET

Tottenham hvata novi zalet, pljušte komplimenti za zvijezdu: ‘Mogao bi vrijediti 100 milijuna‘

Dejan Kuluševski odlično se snašao u novoj ulozi, na poziciji desetke s puno manevarskog prostora
Piše: Emanuel KnjazObjavljeno: 16. prosinac 2023. 11:50

Tottenham je došao do teške 2:0 pobjede na gostovanju kod Nottingham Foresta zahvaljujući sjajnoj igri Dejana Kuluševskog (23). Švedski je reprezentativac asistirao Richarlisonu za prvi pogodak i zabio drugi te time osigurao važna tri boda za Spurse.

Kuluševski inače igra na poziciji desnog krila, no ozljedom Maddisona preuzeo je njegovu ulogu i poziciju desetke. Izvedbom protiv Foresta pokazao je kako mu nova pozicija odgovara.

O impresivnoj igri Kuluševkog i potencijalu koji ima Gary Neville osvrnuo se za Sky Sports.

- Vrlo su rijetki igrači koji na taj način odrađuju ulogu desetke, ofenzivni veznjaci koji na stražnjoj nozi dočekaju i prihvate loptu. Govorim o tome da od igrača koji bi mogao kao desno krilo vrijediti 50 milijuna funti, Kuluševski može postati nešto stvarno posebno. Ako prihvati poziciju desetke, vrijednost bi mogao podići na 80 ili čak 100 milijuna funti.

Neville je nastavio:

- To je u ovom trenutku samo potencijal i dug je put do toga, ali vidim ga kako igra u središnjoj ulozi. Bilo bi stvarno uzbudljivo da se James Maddison mora boriti za svoju poziciju.

image
OLI SCARFF Afp

Ulogu desetke preferira i sam Kuluševski.

- To je bila moja pozicija. Uvijek sam igrao u sredini. Onda su me u Parmi, u prvoj sezoni, stavili na desno krilo i to je ono što sam morao igrati. Ali spreman sam igrati svaku poziciju jer sam to radio cijeli život. Volim se puno kretati. Želim biti slobodan. Cijeli život igrao sam na svim pozicijama u napadu, tako da je zabavno mijenjati se i kretati se - izjavio je za Sky Sports.

Također je pohvalio treninge Angea Postecogloua i izrazio želju da Tottenham poradi na mentalitetu kako bi se borio s najboljim momčadima.

image
AFP

- Trening je tako zabavan i trener mi se stvarno sviđa kao tip. To je moje poimanje nogometa. Napadanje, puno kombinacija, vrlo zabavni treninzi i stalno visoki ciljevi. Ne igramo na poraz, nego na pobjedu. Vrlo smo pozitivni. Želimo biti sve bolji svakim danom. Još nam nešto psihički nedostaje, ali nogometno smo na vrhu - zaključila je zvijezda Spursa.

Premda je Tottenhamova igra protiv Foresta bila daleko od najbolje, napadačkim nogometom pod Postecogluom Spursi su ugodno iznenađenje sezone. Fascinira brza tranformacija u igri koju je postigao Australac, pa nije čudo da ga Neville vidi kao buduću zamjenu za Guardiolu na klupi Manchester Cityja. Igru Tottenhama pak smatra "jednom od najboljih koje sam vidio u posljednjih 10 godina“.

Linker
24. travanj 2024 04:49