AFP
 PETER POWELL
OVOME SE NISU NADALI

Foto: Naklonili se prvacima, pripremili im ‘špalir‘, pa ih isprašili! Teška večer za Liverpool na Etihadu

Manchester City je na svom Etihadu utrpao čak četiri komada novim prvacima Engleske
Piše: HINAObjavljeno: 02. srpanj 2020. 21:36

U posljednjoj utakmici 32. kola engleskog nogometnog prvenstva drugoplasirani Manchester City je na svom terenu deklasirao novog prvaka Liverpool sa 4-0 (3-0).

Junak pobjede Cityja bio je Raheem Sterling, on je u 23. minuti izborio kazneni udarac nakon što ga je rukama potezao Gomez iz kojega je De Bruyne (25-11m) postigao prvi pogodak, da bi u 35. minuti nakon dodavanja Fodena udarcem kroz noge Gomeza povisio na 2-0. Prije odlaska na odmor Foden i De Bruyne odigrali su sjajno dvostruko proigravanje nakon kojega je mladi Foden u 45. minuti snažnim udarcem s vrha kaznenog prostora pogodio za 3-0.

U nastavku je Oxlade-Chamberlain u 66. minuti u želji da izbije udarac Sterlinga koji je već svladao Allisona skrenuo loptu u vlastitu mrežu za 4-0.

Drugi City sada ima 66 bodova, nedostižnih 20 manje od Liverpoola koji je još u nedjelju i teoretski osigurao svoj 19. naslov prvaka Engleske, a prvi nakon 30 godina. Dejan Lovren nije konkurirao za nastup u momčadi Liverpoola.

U prvoj utakmici 32. kola engleskog nogometnog prvenstva igranoj u četvrtak Sheffield United je na svom Brammal Laneu svladao Tottenham Hotspur sa 3-1 (1-0).

Domaći su poveli golom Bergea (31) koji je preciznim udarcem sa 10-ak metara okrunio lijepo dodavanje Bashama, na 2-0 povisio je Mousset (69) kojemu nije bilo teško s dva metra skrenuti loptu u mrežu nakon sjajne akcije Stevensa na lijevom krilu, da bi za 3-0 zabio McBurnie (84) koji je s pet metara pogodio mrežu gostiju nakon prolaza Bergea po desnoj strani.

image
Jose Mourinho
JASON CAIRNDUFF

Poraz Tottenhama ublažio je Kane (90) na sasisenciju Sona. Kane je sada zabio pogodak protiv svake premierligaške momčadi protiv koje je igrao.

Ovom pobjedom Sheffield United je na ljestvici preskočio Tottenham, sada je sedmi sa 47 bodova, dva više od devetih "pijetlova".

Linker
26. travanj 2024 21:45