Ivan Perišić

 GLYN KIRK Afp
SVRAKE SVE BLIŽE LIGI PRVAKA

Tottenham nadoknadio dva gola minusa protiv Uniteda, Perišić čistio s gol-linije, Sveci bez Oršića tonu sve dublje

Manchester Utd. sa 60 bodova ostao na 4. mjestu, dok se Tottenham izjednačio s Aston Villom
Piše: HinaObjavljeno: 27. travanj 2023. 23:39

Nogometaši Tottenhama na svom su travnjaku došli do boda u dvoboju protiv Manchester Uniteda odigravši 2-2 (0-2) u posljednjoj utakmici 33. kola engleske Premier lige.

Gosti su poveli već u 7. minuti pogotkom Jadona Sancha, a u završnici prvog dijela Marcus Rashford je udvostručio prednost Manchester Uniteda. Domaća momčad koju je vodio privremeni trener Ryan Mason došla je do preokreta u drugom poluvremenu.

image

Ivan Perišić i Antony

GLYN KIRK Afp

Pedro Porro je u 56. minuti lijepim udarcem smanjio zaostatak na 1-2. U sljedećem napadu Bruno Fernandes je mogao gostima ponovno donijeti dva gola prednosti, ali je pogodio gredu kad je sam izašao pred vratara Forstera. U 79. minuti Son Heung-Min je postigao izjednačujući pogodak.

image

Bruno Fernandes

GLYN KIRK Afp

Ivan Perišić je bio u početnoj postavi Tottenhama i igrao je do 77. minute. Imao je više zapaženih napadačkih akcija, ali i jednu obrambenu, kad je glavom izbio loptu sa gol-crte i spriječio pogodak gostiju.

Manchester United je sa 60 bodova ostao na četvrtom mjestu, dok se Tottenham sa 54 boda izjednačio s Aston Villom i privremeno izbio na petu poziciju. Vodeći Arsenal ima 75 boda, samo dva više od Manchester Cityja, a branitelji naslova imaju dvije utakmice manje.

image

Slavlje Newcastlea

OLI SCARFF Afp

Nogometaši Evertona i Southamptona još su jedan korak bliže ispadanju iz elitnog razred engleskog nogometa nakon što su doživjeli domaće poraze od Newcastlea (1-4) i Bournemoutha (0-1).

Newcastle je do uvjerljive pobjede na Goodison Parku došao uz dva pogotka Calluma Wilsona (28, 75), a po jednom su strijelci bili Joelinton (72) i Jacob Murphy (81). Jedini pogodak za Everton postigao je Dwight McNeil.

Newcastle je sa 62 boda na trećem mjestu s vrlo dobrim izgledima za plasman u Ligu prvaka, dok je Everton sa 28 bodova predzadnji.

image

Chris Mepham i Duje Ćaleta-Car

ADRIAN DENNIS Afp

Southampton je još jednom poražen pred svojim navijačima, a minimalnu pobjedu Bournemouthu donio je Marcus Tavernier (50). Domaćoj momčadi je u 89. minuti poništen izjednačujući pogodak Adamsa, zbog centimetarskog zaleđa.

Duje Ćaleta-Car je odigrao cijelu utakmicu za Southampton koji je sa 24 boda ostao zarobljen na začelju ljestvice, dok je Bournemouth sa 36 bodova skočio na 14. mjesto i sedam je bodova iznad zone ispadanja.
Mislav Oršić opet nije bio niti u zapisniku momčadi Southamptona.

Linker
16. travanj 2024 09:58