Rodrigo Bentancur

 ISABEL INFANTES Afp
VELIKA VEČER URUGVAJACA

Tottenham slavio u ludoj utakmici sa sedam golova, junak zabio dva gola u dvije minute, pobjeda Liverpoola

Ovom pobjedom Tottenham je stigao na treće mjesta, s dva boda više od četvrtog Newcastlea
Piše: HinaObjavljeno: 12. studeni 2022. 18:36

Hrvatski nogometni reprezentativac Ivan Perišić odigrao je čitav susret za Tottenham Hotspur koji je u 15. kolu engleske Premier lige na svom stadionu svladao Leeds Unired sa 4-3 (1-2).

Gosti iz Leedsa vodili su tri puta, sa 1-0, 2-1 i 3-2, ali su sjeverni London napustili bez boda.

Prvi gol na utakmici postigao je Summerville (9) nakon loše reakcije domaće obrane, na 1-1 poravnao je Kane (25) iz gužve nakon kornera, da bi Leeds na odmor otišao s prednosti zahvaljujući Rodrigu (43). Početkom nastavka Davies (51) je izjednačio udarcem s distance nakon odbijene lopte, Rodrigo (76) je svojim drugim golom iz protunapada po treći put doveo Leeds u vodstvo, ali Urugvajac Bentancur (81, 83) je s dva gola u dvije minute, prvo šutom s ruba kaznenog prostora, a onda i iz blizine nakon sjajnog prodora Kuluševskog kreirao preokret.

image
ISABEL INFANTES Afp

Ovom pobjedom Tottenham je stigao na treće mjesto ljestvice sa 29 bodova, dva više uz utakmicu više od četvrtog Newcastlea, a tri manje uz također utakmicu više od drugog Manchester Cityja, dok mu vodeći Arsenal bježi pet bodova, usto "topnici" imaju i dvije utakmice manje odigrane.

Leeds je 14. sa 15 bodova.

Duje Ćaleta-Car igrao je do 59. minute u 1-3 (1-3) porazu Southamptona kod Liverpoola. Firmino (6) je doveo domaće u vodstvo, Adams (9) je ekspresno izjednačio, da bi Urugvajac Nunez (22, 42) s dva gola osigurao pobjedu Liverpoolu.

Liverpool je šesti sa 22 boda, dok je Southampton 19. sa 12.

Linker
17. travanj 2024 00:47