Manuel Queimadelos Alonso Getty Images
OŠTAR ISTUP

'TREBA LI NEKI IGRAČ UMRIJETI NA TERENU?' VAPAJ SLAVNOG NOGOMETAŠA ODJEKNUO EUROPOM 'Pa ovdje se potpuno zanemaruje zdravlje i samo priča o novcu!'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 03. svibanj 2020. 16:51

Nekadašnji trener Valencije i bivši igrač Manchester Uniteda Gary Neville posljednjih godina radi kao stručni sukomentator za brojne engleske medije. Također, jedan je od viđenijih nogometnih djelatnika na Twitteru gdje često objavljuje zanimljive priče i komentare te na taj način čini idealnog sugovornika za mnoge teme.

Jednu od takvih prokomentirao je, a radi se o povratku Premier lige na scenu nakon korona-stanke. Osudio je želju klubova i njihovih bogatih vlasnika za što bržim vraćanjem na terene zbog ekonomskih razloga:

- Ako je medicinska komisija FIFA-e jasno rekla da se nogomet ne bi smio igrati do rujna, onda su stvari potpuno jasne. Nikakva ekonomska odluka ne bi trebala utjecati na to. Izložit ćemo ljude riziku, a očito zdravlje svih nije na prvom mjestu kada se priča o povratku nogometa - rekao je nekadašnji engleski reprezentativac za Sky Sports.

Otišao je malo i u krajnost, ne bi li do kraja opisao što misli.

- Zar nam igrači trebaju umirati na terenu igrajući? Koliko njih, jedan? Treba li netko završiti na respiratoru? Ovdje govorimo o ekonomskim čimbenicima u kojima se potpuno zanemaruje zdravlje. Naravno da će igrači htjeti igrati, kako ovi iz Premier lige, tako i ovi iz nižih rangova. Bez ugovora će 1. srpnja ostati 1.400 naših igrača. Klubovi imaju ulaganja, naravno, ali moramo misliti na zdravlje.

Premier liga priprema restart za sredinu lipnja, već bismo u četvrtak mogli znati što će biti s Bundesligom, možda i sa Serie A.

Linker
19. travanj 2024 09:49