City
 Reuters/Jason Cairnduff / Action Images via Reuters
BAŠ JU JE ZAVRNUO

'TREBALO SE DOGODITI NEŠTO POSEBNO! NIJE VAŽNO KOLIKO GOLOVA ZABIJEŠ NEGO TRENUTAK KADA TO NAPRAVIŠ' Apsolutni junak Manchester Cityja u suzama

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 07. svibanj 2019. 01:44

Nogometaši Manchester Cityja vratili su se na čelo ljestvice engleskog prvenstva minimalnom 1-0 (0-0) domaćom pobjedom protiv Leicester Cityja u posljednjoj utakmici 37. kola Premier lige.

Za 13. uzastopnu prvenstvenu pobjedu pobrinuo se veteran Vincent Kompany koji je u 70. minuti fantastičnim udarcem sa 25 metara pogodio sam gornji lijevi kut nemoćnog Schmeichela.

- Jako smo se puno trudili, ali u završnici su bile teške noge i nismo smjeli dati Kompanyju toliko vremena za razmišljanje na rubu kaznenog prostora. Manchester City je top momčad i mi vrlo vjerojatno večeras izgubili od novog prvaka. Ne vidim kako mogu izgubiti posljednju utakmicu - kazao je vratar gostiju Kasper Schmeichel.

Kolo prije kraja City ima 95 bodova, jedan više od drugog Liverpoola te će obraniti naslov ukoliko u nedjelju kao gost pobijedi Brighton and Hove Albion. Liverpool će, pak, morati u posljednjem kolu na svom Anfieldu svladati Wolverhampton Wandererse i nadati se neuspjehu Cityja kako bi osvojio svoj 19. naslov, ali prvi nakon 1990.

Junak Citya, Vincent Kompany po završetku utakmice završio je u zagrljaju sa svojom djecom, a kamere su uhvatile i pokoju suzu na njegovom licu što je bio jasan znak koliko mu je značio ovaj pogodak i pobjeda.

Soccer Football - Premier League - Manchester City v Leicester City - Etihad Stadium, Manchester, Britain - May 6, 2019  Manchester City's Vincent Kompany celebrates scoring their first goal   Action Images via Reuters/Jason Cairnduff
Action Images via Reuters

- Nije bitno koliko golova zabiješ nego trenutak u kojem to napraviš. Večeras je to bilo potrebno. Od samog smo početka imali inicijativu i pokazali smo da želimo dobiti ovu utakmicu. Kasper je upisao nekoliko čudesnih obrana i samo sam ga ja večeras mogao svladati. Samo sam htio pridonijeti momčadi i sada smo korak bliže cilju. Kontroliralil smo utakmicu, ali nedostajalo je koncentracije u završnicama. Dobro su se branili i trebalo se dogoditi nešto posebno. Jako sam sretan i mi smo momčad koja vjeruje u pozitivan ishod do posljednje sekunde. Sve što smo napravili u posljednja četiri mjeseca je bilo teško i važno. Liverpool i dalje radi pristisak na nas, ali sada imamo priliku u Brightonu otići do kraja. Ništa još nije gotovo - kazao je Kompany.

Linker
02. svibanj 2024 08:32