Thomas Tuchel i Jorginho

 OLI SCARFF Afp
STANJE JE ALARMANTNO

Trener prvaka Europe zavapio: ‘Tjeraju nas da igramo zaraženi! Ovo mora prestati, ne znam zašto to rade‘

Posebna priča je pak, naš reprezentativac Mateo Kovačić. Mora igrati nakon bolesti i ozljede.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 27. prosinac 2021. 08:15

Menadžer londonskog Chelseaja Thomas Tuchel mogao je odahnuti nakon što je aktualni prvak Europe u nedjelju svladao Aston Villu s 3:1. Ali, to nije umanjilo njegove brige oko zdravlja igrača koji su u zadnjih nekoliko tjedana mahom bili "dotaknuti" od strane koronavirusa. Mnogi u Chelseaju su i dalje u izolaciji, neki su iz bolesti tek izašli, a bilo je i dosta ozlijeđenih igrača. To je dosta utjecalo na formu plavaca koji su do jučer, u posljednjih 8 premierligaških kola upisali tek tri pobjede i tako prepustili čelno mjesto na ljestvici momčadima Manchester Cityja, odnosno Liverpoola.

Jedan od onih koji su prošli i koronu i ozljedu unatrag dva mjeseca je Mateo Kovačić. Podsjetimo, hrvatski se veznjak ozlijedio uoči posljednjeg okupljanja Vatrenih u studenom, a 40-tak dana kasnije, na prvom se treningu nakon povratka u klub i zarazio pa je morao u desetodnevnu izolaciju. Odigrao je 25 minuta protiv Wolverhamptona u prošlom kolu, a i jučer je dobio minutažu u drugom dijelu na Villa Parku.

image

Thomas Tuchel

OLI SCARFF Afp

Tuchel je nakon utakmice govorio o tome kako mu ne smeta da se igra svaka tri dana u božićno-novogodišnjem razdoblju, ali je za to da se uvede pravilo od pet zamjena i u Engleskoj. Također, nije mu jasno zašto se nekim klubovima utakmice odgađaju, dok nekima ne.

- Ovu smo utakmicu zasluženo dobili, ali smo se za pobjedu pošteno namučili. Ozlijeđeni smo, generalno. Hudson-Odoi je odigrao cijelu utakmicu nakon odležane bolesti, opet nam se povrijedio Thiago Silva, Kante je igrao ozlijeđen, a Kovačić pak igra nakon korone i ozljede, bez priprema i bez treninga. Šteta za formu, moramo se dizati iz dana u dan, ali nije mi jasno zašto su neki u jednom položaju, a mi recimo, igramo stalno - kaže trener Chelseaja.

I dodaje:

- Tjeraju nas da igramo čak i zaraženi! Imamo nove ozljede i to ne staje, a mora prestati. A sve te odluke donose ljudi u uredima. O ovome ćemo pričati i nakon sljedećeg kola. Nas nitko ništa ne pita i nije moguće reći što želimo promijeniti - kaže Tuchel.

Linker
19. travanj 2024 19:15