LAPRESSE/DDP USA/PROFIMEDIA
PUNO OČEKIVANJA

Trener Southamptona: ‘Trebao nam je igrač poput Oršića, on nam donosi ove četiri stvari‘

‘Oršić protiv Man Cityja? Možda je to malo prerano, on nije navikao na takav intenzitet‘
Piše: SNObjavljeno: 07. siječanj 2023. 20:42

Southampton je upisao pobjedu u današnjoj utakmici FA Cupa. S 2:1 je pobijeđen Crystal Palace u gostima, a naš Duje Ćaleta-Car je odigrao svih 90 minuta u pobjedi svojeg kluba. Mislav Oršić, razumljivo, nije konkurirao za momčad, ali trener Southamptona Nathan Jones je nakon utakmice novinarima odgovorio na pitanje što hrvatski reprezentativac donosi njegovoj momčadi.

"Donosi iskustvo, kvalitetu, tempo, agresiju, stvari koje nam nedostaju. Morate znati kako mi imamo jako, jako mladu momčad. Imamo dosta sjajnih i talentiranih igrača, ali njima treba vrijeme. Dok oni prikupljaju iskustvo, trebamo iskustvo od igrača poput Oršića koji će nam pomoći da se stabiliziramo", rekao je Jones i dodao:

"Mi trebamo 3-4 iskusna igrača poput Oršića da nam pomognu. To je ono što nam treba. Ono što nismo imali dugo vremena je niz pozitivnih rezultata. Ako to napravimo, onda ćete vidjeti koliko su ti mladi igrači kvalitetni", istaknuo je trener Southamptona.

Navijači ‘Svetaca‘ nadali su se da će Oršića vidjeti u akciji protiv Manchester Cityja u četvrtini finala EFL Kupa, ali sudeći po Jonesovim riječima, šanse za to nisu baš izgledne..

"Možda je to ipak malo prerano, moramo biti oprezni s njim, ne želimo ga gurnuiti prerano. Njegova zadnja utakmica bila je u Kataru i u njoj je zabio pobjednički gol. Nakon toga je dobio malo vremena za odmor i tek se vratio u Dinamo da bi krenuo s pripremama", kazao je Jones, pa zaključio:

"Uz veliko poštovanje, intenzitet utakmice Premier lige ili utakmice protiv Manchester Cityja malo je drugačiji od onoga na što je Oršić navikao."

Linker
02. svibanj 2024 17:33