GLYN KIRK Afp
SUIGRAČ VATRENOG OTKRIVA

‘Tuchel je brzo zaboravio na moj uspjeh, što nije bilo pošteno. Evo zašto sam napustio Chelsea‘

Suigrač Joška Gvardiola u RB Leipzigu nema lijepa sjećanja na bivšeg mu menadžera u Chelseaju
Piše: SNObjavljeno: 22. veljača 2023. 10:16

Prošlog se ljeta Timo Werner vratio u redove starog kluba RB Leipziga, a sada je za The Sun progovorio o neugodnim istustvima pod bivšim mu trenerom Thomasom Tuchelom.

"Najveći problem bio je što je Tuchel stavljao napadača poput Lukakua ispred mene u drugoj sezoni, nakon što sam osvojio Ligu prvaka igrajući gotovo svaku utakmicu u prvoj momčadi", rekao je Werner kojem je teško pala činjenica da je u to vrijeme Chelsea potrošio 98 milijuna funti na dovođenje novog napadača umjesto da se njemu pokloni povjerenje.

image

Timo Werner u dresu RB Leipziga

RONNY HARTMANN Afp

"Imao sam uspjehe u Njemačkoj i Chelseaju, igrao sam gotovo svaku utakmicu u prvoj sezoni, osvojio sam Ligu prvaka 2021., zabio u polufinalu protiv Real Madrida i zabio sam puno golova. Ali tada je menadžer sve to brzo zaboravio, što nije bilo pošteno. To je jedan od razloga zašto sam se odlučio na povratak u Leipzig.

image

Timo Werner

IAN STEPHEN Dppi Via Afp

"Nisam se osjećao potrebnim. Na kraju trener voli neke igrače više nego druge i to je potpuno normalno, zato to morate jednostavno prihvatiti. Na kraju sam jednostavno želio otići", objasnio je Werner.

18 mjeseci kasnije Werner kaže da nema zle krvi između njega i Tuchela, iako se u to vrijeme osjećao kao ‘žrtveni jarac‘.

U dresu Chelseaja Werner je skupio 23 gola i 21 asistenciju u 89 nastupa, a najučinkovitiji je u tom periodu bio u Ligi prvaka u kojoj je upisao 8 golova u 17 nastupa.

Linker
27. travanj 2024 12:17