Marina Granovskaja

 BACKPAGE IMAGES Dppi Via Afp
VELIKA NEIZVJESNOST

Tuchel progovorio o odlasku trojice ključnih igrača i o kontroverznoj direktorici: ‘Marina je trenutno bolesna...‘

‘Rekao sam svojim igračima da se nema smisla živcirati oko nečega na što ne mogu utjecati.‘
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 04. ožujak 2022. 18:16

Jednu od vjerojatno posljednjih utakmica u aktualnom sastavu vlasničke strukture odigrat će Chelsea kakvog poznajemo ove subote od 16 sati. Ne bi dvoboj kojeg će aktualni klupski prvak Europe i Svijeta igrati na gostovanju kod Burnleyja bio neka spektakularna utakmica, barem za najaviti, da od ranije nije poznato kako će fotelju čelnika kluba napustiti Roman Abramovič. Ruski multimilijarder odlazi sa Stamford Bridgea nakon 19 godina, a sve zbog ruske invazije na Ukrajinu te raznih medijskih, društvenih i inih pritisaka koje je proživljavao otkako je počeo napad.

Abramovič je, podsjetimo, ranije ovog tjedna u priopćenju naveo da je spreman zaprimiti i razmotriti sve ponude koje dođu u klub od strane potencijalnih novih vlasnika, uz to da priču oko preuzimanja želi završiti čim je ranije moguće. Odmah nakon toga, izvori bliski klubu objasnili su da će već ovog vikenda Rus imati određene sastanke i da bi se cijela priča trebala zgotoviti već sljedećeg tjedna, no otom potom. Već se spominju razni američki, švicarski i kojekakvi ulagači, ali za one službene note valja pričekati još koji dan.

image

Marina Granovskaja

BACKPAGE IMAGES Dppi Via Afp

No, sa sportske strane priče, sve mora ići dalje, a sada je pred Chelseajem spomenuti ogled na Turf Mooru. Uoči njega, znakovitu je poruku poslao Thomas Tuchel, trener Plavaca na konferenciji za medije.

- Nećemo si moći pomoći ako priča s preuzimanjem vlasništva kluba bude imala negativan utjecaj na pregovore s pojedinim igračima o novim ugovorima - zavapio je Tuchel.

Jasno, radilo se o ugovorima Andreasa Christensena, Antonija Rudigera i kapetana Cesara Azpilicuete. Svi oni ističu 30. lipnja pa je sve izglednije da će se barem neki od njih, ako ne i svi navedeni, od ljeta naći na novim adresama.

- Nikad ne znate što će se dogoditi, možda sve završi i pozitivno, vidjet ćemo. Ne možemo ništa predvidjeti, a niti gubiti fokus na ono što je pred nama u bliskoj budućnosti. Nadam se najboljem, ipak - i dalje smo jak klub, a jaki ćemo i ostati - rekao je Tuchel.

Posebno se trener Chelseaja referirao na klupsku direktoricu Marinu Granovskaju. Ona je već navodno najavila da će otići zajedno s Abramovičem, čovjekom koji ju je i doveo u klub.

- Neću komentirati spekulacije vezane uz Marinu, moja je komunikacija s njome i Petrom Čechom idealna od prvog dana. Marina je trenutno bolesna, inače bi ona sve vodila. Nema dvojbe da će nas ova situacija sada pratiti kroz sljedeće dane, tjedne, možda i mjesece. Moji igrači imali su razgovor s Čechom, rekao im je sve ono što već znaju, a ja sam im poručio da se nema smisla živcirati oko nečega na što ionako ne mogu utjecati. Naravno da postoji neizvjesnost, ali moramo se fokusirati na nogomet - rekao je Tuchel.

Linker
25. travanj 2024 17:48