Erling Haaland i Pep Guardiola

 OLI SCARFF/Afp
NEZADOVOLJNA ZVIJEZDA

Turbulencije u Cityju, puknulo između Guardiole i Haalanda? ‘Igrači tvrde da je Pep kriv za lošu atmosferu‘

Španjolski list Nacional piše da će Norvežanin u bliskoj budućnosti tražiti izlaz iz kluba
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 06. veljača 2023. 08:49

Španjolski list Nacional donosi vijest s prizvukom senzacije. Tvrde, naime, kako počinje pucati odnos Erlinga Haalanda i Pepa Guardiole zbog čega bi Norvežanin u bliskoj budućnosti mogao tražiti izlaz s Etihada.

U tekstu se navodi kako Guardiola sebi zagorčava život ove sezone jer ga je "nekoliko igrača optužilo da je glavni krivac za lošu atmosferu koja se trenutno osjeća". Podsjećaju na odlazak Cancela na posudbu u Bayern, navodno jer se "umorio" od Guardiole, a tvrde i kako Bernardo Silva također planira otići. Španjolci nadalje špekuliraju kako je Haaland "jako nezadovoljan stilom igre kojim igra City".

Doduše motivi za taj tekst postaju očiti već u idućim rečenicama. Nacional nije propustio podsjetiti kako prvi čovjek Reala Florentino Perez smatra kako je Haaland prirodni nasljednik Karima Benzeme te kako će "kraljevski klub" čekati do ljeta 2024. kada će u Haalandovu ugovoru postati aktivna odštetna klauzula od 200 milijuna eura.

Zabio 31 gol u 27 utakmica

I dok "Nacional" gura Norvežanina prema Realu, Guardiola ne ostavlja dojam da je u bilo kakvim nesuglasicama sa svojim napadačem.

- Jedan od atributa koji me najviše iznenadio kod Erlinga je njegova svjesnost kako se može poboljšati u mnogim segmentima igre. U njegovim godinama, to je najbolja stvar u koju može vjerovati. Inače bi bilo dosadno. Dok ne umremo uvijek se možemo poboljšati. To je jedina stvar u našim životima. Nikad stati - kazao je Pep.

S druge strane, dio engleskih medija zabavlja se teorijom igra li City slabiji nogomet s Haalandom u momčadi. Teorija je prilično bizarna i teško "drži vodu" s obzirom na to da je Norvežanin ove sezone zabio 25 od 53 Cityjevih premierligaških golova, odnosno ukupno 31 pogodak u 27 utakmica u svim natjecanjima.

Četiri gostovanja, četiri poraza

- Erling je fantastičan. Nitko ništa ne govori kada zabija golove i pobjeđuje. Odjednom sada kada ne pobjeđujemo i on ne zabija, kažu "Je li on problem, igra li City bolje bez njega?". Ali nisam čuo kako se netko žalio kada je zabio svoj 25. prvenstveni gol ove sezone. Ovu momčad koju sada imamo, imamo do kraja sezone. Borit ćemo se do kraja - kazao je Haalandov suigrač Kyle Walker.

City, inače, prošlog vikenda nije uspio iskoristiti poraz Arsenala od Evertona i približiti se "topnicima" na samo dva boda zaostatka. Guardiolina momčad pala je na gostovanju kod Tottenhama (1:0). Pep Guardiola na novom stadionu Spursa gostovao je četiri puta i sva četiri puta izgubio.

Linker
12. svibanj 2024 19:38