U Chelseaju tvrde da su oštećeni

 OLI SCARFF Afp
SKUPLJAJU SE POTPISI

U Chelseaju poludjeli na sudačke odluke, raspisana i peticija da mu se zabrani suđenje njihovih utakmica

‘Cijela svlačionica to misli! Oba gola Tottenhama ne bi trebala vrijediti‘, kaže Thomas Tuchel.
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 15. kolovoz 2022. 10:00

Chelsea je nakon remija (2:2) protiv Tottenhama bijesan na suca utakmice suca Anthonyja Taylora. Na suca je poludjela kompletna momčad, stručni stožer, a onda i svi navijači. Priča je otišla toliko daleko da se odmah nakon utakmice organizirala peticija kojom se traži zabrana sucu Anthonyju Tayloru da ikada više sudi utakmice Chelseaja. Peticiju su već potpisale tisuće navijača, navodno do nedjelje u 21 sat već njih više od 16.000.

Peticija se potpisuje na stranici change.org, na kojoj se navodi da je "Anthony Taylor samo i ovoga puta nastavio donositi odluke protiv Chelseaja, kao i tijekom proteklih godina u velikim utakmicama. Taylor ima plan protiv Chelseaja i ne bi mu trebalo dopustiti da ponovno sudi utakmicu koja uključuje taj klub."

Kreator peticije zatim nastavlja s popisom niza pritužbi koje imaju protiv Taylora, navodeći incidente za koje vjeruju da ‘dokazuju‘ da mu se ne bi smjelo dopustiti da sudi Chelseaju.

Što se tiče utakmice protiv Tottenhama na Stamford Bridgeu, sporna su oba gola gostiju, a posebno prvi, kada je priznat gol Pierre-Emilea Hojbjerga unatoč tome što je Richarlison pokraj kojeg je lopta prošla stajao u zaleđu. Nakon što je VAR sudac Mike Dean proučio situaciju, odlučeno je da brazilski napadač nije smetao Chelseajevog vratara Edouarda Mendyja u toj situaciji.

Kod drugog gola Cristian Romero je gurnuo Marca Cucurellu, ali suci to nisu sankcionirali, a Kane je glavom pogodio za izjednačenje.

I trener Tuchel je priznao da ima problema sa sucem Taylorom.

"Apsolutno. Uvjeravam vas da nisu samo navijači u pitanju, cijela svlačionica to misli. Ne mogu shvatiti kako prvi gol nije zaleđe ili kako se igrača može onako gurati igrač tijekom kornera. Zanima me koje je objašnjenje. Oba gola ne bi trebala vrijediti."

Lopta je kod prvog gola prošla doslovno nekoliko centimetara od Richarlisona koji se čak malo i micao i to je trebalo biti zaleđe. Kod gola za 2:2 doista je bila velika gužva, moguće da je bio i prekršaj gostiju, ali suci se nisu javili...

Linker
23. travanj 2024 04:31