Može li Cristiano Ronaldo zagorčati život igračima Cityja?

 OLI SCARFF Afp
FANTASY PREMIERSHIP

U sudarima Cityja i Uniteda nema puno golova, Liverpool traži osvetu protiv Nikole Vlašića i društva

Pred nama je nova uzbudljiva runda obračuna u najjačoj ligi svijeta. Sastavite svoje momčadi!
Piše: SNObjavljeno: 03. ožujak 2022. 13:19

Središnji dio 28. kola engleske Premierlige je manchesterski derbi između Cityja i Uniteda koji se igra u nedjelju. No. uzbuđenja neće nedostajati ni u drugim utakmicama - bit će zanimljivo vidjeti kako će Chelsea igrati nakon što se saznalo da Roman Abramovič prodaje klub te može li West Ham nauditi Liverpoolu.

KLIKNITE OVDJE I ZAIGRAJTE PREMIERSHIP FANTASY!

Subota, 5.3.

13:30 Leicester - Leeds

'Lisice' su odlično krenule u sezonu, ali je onda došao pad pa su trenutno na 12. mjestu, a u prošlom kolu su napokon pobijedili protiv Burnleyja nakon što pet kola zaredom nisu osvojili tri boda. Leeds je ostao bez trenera Marcela Bielse, a trenutno se nalaze na 16. mjestu sa samo 2 boda više od zone ispadanja te četiri poraza zaredom. Domaćini su favoriti, a zbog ozljeda za njih neće igrati Bertrand, Castagne, Evans, Fofana i Justin, dok bi gosti trebali biti bez Bamforda, Coopera, Fuhr Hjeldea i Phillipsa.

16:00 Aston Villa - Southampton

Ova dva kluba na tablici dijeli samo 5 bodova u korist gostiju koji su u dobroj formi te nisu izgubili još od 15. siječnja. Aston Villa kod kuće nije pobijedila još od 15. prosinca prošle godine, a ozlijeđen im je Nakamba. 'Sveci' će u ovu utakmicu ući bez Lyanca i McCarthyja.

16:00 Burnley - Chelsea

Oba kluba se nalaze na trećem mjestu - samo što je to kod Burnleyja treće mjesto 'odozada', a od Chelseaja su trenutno bolji samo Liverpool i Manchester City. Burnley je prilično darežljiv domaćin jer je od zadnjih 10 domaćih utakmica u svim natjecanjima pobijedio samo u njih 2. Chelsea ima niz od 9 utakmica bez poraza, a od Burnleyja nisu izgubili u zadnjih 8 susreta, a spomenimo kako je Chelsea u posljednjih 16 međusobnih dvoboja uvijek postigao barem jedan gol.

16:00 Newcastle - Brighton

Newcastle je nakon dovođenja zimskih pojačanja napokon proigrao i trenutno su u nizu od sedam prvenstvenih utakmica bez poraza. Brighton je, s druge strane, izgubio tri zadnje utakmice zaredom pa je razlika između ta dva kluba sada samo 8 bodova u korist gostiju. 'Svrake' imaju problema s ozljedama Haydena, Lewisa, Ritchieja, Trippiera i Wilsona, a kod gostiju neće igrati samo Sarmiento.

16:00 Norwich - Brentford

Oba kluba su u lošem nizu. Norwich se nalazi na posljednjem mjestu Premiershipa sa samo 17 bodova i tri poraza zaredom dok je Brentford na 15. mjestu s četiri poraza u zadnjih pet utakmica. Domaćini su bez Idaha i Omobamidelea, gosti bez Fousa i Jeanviera, a zanimljivo je da je u pet od sedam zadnjih međusobnih susreta palo najviše dva gola.

16:00 Wolverhampton - Crystal Palace

Razlika na tablici je samo 3 mjesta, ali u bodovima je puno veća - 10 bodova u korist Wolverhamptona koji u utakmicu ulaze s dva uzastopna poraza. 'Vukovi' su momčad koja malo postiže, ali i prima golova, a niti jednom na zadnjih 8 utakmica ovih momčadi nije postignuto više od 2 gola. Wolverhampton je bez Semeda, Crystal Palace bez Fergusona i Warda.

18:30 Liverpool - West Ham

Liverpool ima 6 uzastopnih pobjeda te se približio Cityju na samo 6 bodova zaostatka uz utakmicu manje od kluba iz Manchestera. West Ham se i dalje bori za mjesto u Ligi prvaka jer im Manchester United bježi samo dva boda. 'Čekićari' u posljednje vrijeme malo posustaju u formi, ne igraju kao na početku sezone, a Liverpool se sigurno želi osvetiti za onih 3:2 u Londonu u studenom prošle godine. Domaćini su bez Firmina, gosti bez Coufala i Ogbonne.

Nedjelja, 6.3.

15:00 Watford - Arsenal

Arsenal ima tri pobjede u nizu i drži sudbinu oko ulaska u Ligu prvaka u svojim rukama jer za Manchester Unitedom zaostaje 2 boda, ali ima i 3 utakmice manje. Watford je trenutno na pretposljednjem mjestu sa samo 19 bodova, a protiv Arsenala nije pobijedio u posljednjih šest međusobnih susreta. Ozlijeđenih nema na niti jednoj strani.

17:30 Manchester City - Manchester United

Derbi kola i derbi Manchestera igra se po 187. put. Uspješniji je United koji ima 77 pobjeda dok je City slavio u 56 utakmica te je 53 puta utakmica završila bez pobjednika. U posljednjih 10 utakmica nešto su bolji 'Građani' - imaju 5 pobjeda, 1 remi i 4 poraza. Zanimljivo je da u zadnjih šest međusobnih dvoboja nisu pala više od 2 gola po utakmici.

Ponedjeljak, 7.3.

21:00 Tottenham - Everton

Obje momčadi u utakmicu ulaze s dva uzastopna poraza što je ipak veći problem za Everton koji se trenutno nalazi na 17. mjestu sa samo bodom više u odnosu na Burnley, koji drži mjesto koje vodi u Championship sljedeće godine. Zadnje tri međusobne utakmice završile su neriješenim rezultatom.

Linker
19. travanj 2024 20:03