Roy Keane

 Craig Thomas/Zuma Press/Profimedia
LEGENDARNI KAPETAN

U Unitedu proveo 12 godina i postao ikona, no nikada za njih nije navijao. Srce mu pripada rivalima

Roy Keane je u Manchester Unitedu proveo 12 sezona te upisao 326 nastupa i 33 gola
Piše: Anđela VukoObjavljeno: 27. prosinac 2023. 12:08

Iako je godinama bio kapetan Manchester Uniteda te s njima osvojio sedam titula prvaka Engleske, četiri FA kupa i Ligu prvaka, Roy Keane otkrio je da nikad nije bio i njihov navijač.

- Tottenham je uvijek bio moja ekipa - rekao je Keane u podcastu Stick to Football u kojem je razgovarao s Ianom Wrightom, Garyjem Nevilleom i Jamiejem Carragherom.

Njegova izjava mnoge nije iznenadila. Prije osam godina legendarni Irac govorio je na svečanosti za dobrotvornu udrugu djece oboljele od raka te se prisjetio kako je došlo do ljubavi između njega i Spursa.

- U vrijeme kada sam trenirao za Rockmount, otac jednog od mojih suigrača nas je vozio na treninge i on je bio navijač Tottenhama. Tako je sve počelo. Volio sam Glenna Hoodlea i Clivea Allena koji su tada igrali za Tottenham. Ponudili su mi čak i da dođem na probu kod njih, ali odlučio sam se za Nottingham Forest. U tom su klubu bili dobri prema meni, osjećao sam vjernost prema njima. Prema Tottenhamu sam osjećao privrženost i još uvijek osjećam - rekao je tada Keane.

Irac je u Manchester Unitedu proveo 12 sezona te upisao 326 nastupa i 33 gola.

Linker
06. svibanj 2024 03:31