DARREN STAPLES Afp
VREMENA JE SVE MANJE

Ultimatum za vlasnike Manchester Uniteda, katarski šeik dao novu ponudu za kupnju slavnog kluba: Uzmi ili ostavi

U borbi za United je i Sir Jim Ratcliffe koji je braći Glazer ponudio 6 milijardi funti
Piše: Domagoj KoprivnjakObjavljeno: 17. svibanj 2023. 11:58

Katarski šeik Jassim Bin Hamad Al Thani dao je novu, poboljšanu ponudu od 5,5 milijardi funti za preuzimanje Manchester Uniteda. Trenutni vlasnici Uniteda, braća Glazer, od katarskog šeika dobili su ‘ultimatum‘ za prihvatiti ponudu ili ju odbiti. Nova ponuda sadržavala bi 4,8 milijardi funti za cjelokupnu prodaju, a ostatak ponuđenog novca odnosio bi se na ulaganje u klub i lokalnu zajednicu, ističe talkSPORT.

United ima i preko 500 milijuna funti duga za kojeg šeik Jassim tvrdi da će također riješiti.

U borbi za United je i Sir Jim Ratcliffe, direktor tvrtke Ineos, koji je braći Glazer ponudio 6 milijardi funti za preuzimanje kluba. Ratcliffe je braći Glazer također ponudio da ostanu u Unitedu s djelomičnim udjelom na dvije do četiri godine prije nego kompletno napuste klub što se nije svidjelo Amerikancima.

Vremena za prodaju je sve manje, a sve bliže je i ljetni prijelazni rok. Situacija u klubu će sigurno utjecati na odlaske igrača, ali i na dolaske jer se ne zna koliko će novca novi vlasnici omogućiti za nove transfere, a i koja će biti nova politika kluba. Proces prodaje nadzire Raine Group koja je prošle godine prodala Chelsea Toddu Boehlyju.

Linker
20. travanj 2024 14:58