PAUL ELLIS Afp
VELIKA KRIZA

United doživio još jedan udarac, a Ronaldo je nervozan i nezadovoljan! Ovo mu se nije dogodilo 12 godina

Protiv Burnleyja je u utorak Ronaldo krenuo s klupe, ušao je u zadnjih 20-ak minuta
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 09. veljača 2022. 07:21

Manchester United opet je pokleknuo, remi kod Burnleyja (1:1) ponovno je nagrizao apetite kluba s Old Trafforda, United je opet na petom mjestu, bod iza West Hama, koji sad drži zadnju poziciju za plasman u Ligu prvaka.

Opet jedna ispodprosječna partija Manchester Uniteda, ali trener Ralf Ragnick pokušao je objasniti što se dogodilo.
- Na poluvremenu smo imali 1:0, znali smo da će u drugom poluvremenu Burnley biti agresivniji i jedino na što se mogu požaliti jest da nismo bili dovoljno agresivni u prvih 20 minuta drugog poluvremena. Ako pogledate cijelu utakmicu, dominirali smo većim dijelom. Osvajanje jednog boda nije dovoljno, opet je to bilo frustrirajuće - kazao je Unitedov trener.

No, osim novog nesupjeha, u prvom je planu ponovno bio Cristiano Ronaldo. Portugalac je nervozan, nezadovoljan, pokazao je to i svojim ponašanjem, nije zajedno sa suigračima išao pozdraviti Unitedove navijače, već je ljutito napustio teren. Ronaldo je u krizi, kakva za njega nije uobičajena, naime, u 2022. godini još nije postigao pogodak!

image
PAUL ELLIS Afp

Zadnji put bio je strijelac baš protiv Burnleyja 30. prosinca u pobjedi 3:1, otad već pet utakmica nije zatresao mrežu, a protiv Middlesbrougha u Kupu promašio je i kazneni udarac. Inače, protiv Burnleyja je u utorak Ronaldo krenuo s klupe, ušao je u zadnjih 20-ak minuta, no, to ne umanjuje činjenicu da se nalazi u razdoblju kakvo nije doživio još od 2010.

Tada nije uspio zabiti u zadnje dvije Realove utakmice u sezoni 2009./10., a onda i u prve tri utakmice u novoj sezoni. Gledajući i reprezentativne utakmice, onda mu se nešto slično dogodilo 2018. godine, kad nije zabio u zadnje dvije utakmice na SP-u u Rusiji za Portugala, a potom niti u prve tri utakmice za Juventus. No, ovakav niz, pet utakmica zaredom za klub u jednoj sezoni, teško se sjetiti kad mu se to dogodilo. Ukupno, Ronaldo je ove sezone zabio za United 14 golova, samo osam u Premiershipu u 19 utakmica, više uspjeha ima u Ligi prvaka gdje je u pet susreta šest puta bio strijelac.

Linker
19. travanj 2024 23:40