OLI SCARFF Afp
SLAVLJE ZA CRVENE VRAGOVE

United furioznom završnicom slomio Leeds i izbio na mjesto prvog pratitelja lidera Arsenala

Pogodcima Rashforda i Garnacha deset minuta prije kraja United je odnio sva tri boda s Elland Roada
Piše: Ante ŠakićObjavljeno: 12. veljača 2023. 17:32

Manchester United pobijedio je rezultatom 2:0 Leeds i tako spremio s Elland Roada sva tri boda na svoj konto. Ovom pobjedom, barem privremeno, preskočila je momčad Erika ten Haga gradske rivale City i smjestila se na drugo mjesto Premier lige iza Arsenala.

Bila je ovo druga uzastopna utakmica ova dva sastava, nakon što su prije četiri dana odigrali nadoknadu osmog kola prvenstva. Činilo se da će Leeds još jednom uspjeti izvući neriješen rezultat, ali deset minuta prije posljednjeg sučevog zvižduka igrač utakmice Marcus Rashford odlično reagira na ubačaj i glavom dovodi goste u vodstvo, da bi u 85. minuti Garnacho pobjegao svome čuvaru i postavio konačan rezultat.

Dostojan protivnik bila je momčad Leedsa Unitedu, da bi čak imala u nekoliko navrata i inicijativu, ali Ten Hag je pogodio s izmjenama sredinom drugog poluvremena i "Crveni vragovi" su probili obranu domaćih.

Nakon što Leeds nije iskoristio svoje prilike, kako to inače biva, stigla je kazna. Za veselje gostujućih navijača pobrinuo se Marcus Rashford, koji je u sjajnoj formi i ovo mu je bio 12 pogodak nakon pauze radi Svjetskog prvenstva. Luke Shaw odlično ga je pronašao u 80. minuti na desetak metara od gola Leedsa, a napadač Uniteda pogađa glavom neobranjivo za golmana.

Pogodak Marcusa Rashforda pogledajte OVDJE!

To je bio težak udarac za borbeni Leeds, kojemu je defenziva u ovoj utakmici ionako bila najproblematičniji dio sastava. Ten Had je u 61. minuti u igru umjesto Jordana Sancha ubacio Garnacha, a ovaj mu se zahvalio pogotkom. Wout Waghorst poslao mu je loptu u prostor, a Robin Koch izgubio je korak s 18- godišnjim Argentincom, koji pet minuta prije kraja pogađa uz prvu stativu za konačnih 2:0.

Pogodak za konačnih 2:0 pogledajte OVDJE!

Linker
28. travanj 2024 14:22