Matt West/shutterstock Editorial/profimedia
LOŠ ULAZAK U SEZONU

United na 13. mjestu Premier lige, Ten Hag pod salvom kritika: ‘Igrač mu se ponaša kao primadona‘

Klub s Old Trafforda je osvojio samo šest od mogućih 15 bodova na početku sezone
Piše: SNObjavljeno: 18. rujan 2023. 09:54

Nije dobro počela sezona za Manchester United. Klub s Old Trafforda je u prva četiri kola upisao dvije pobjede i dva poraza pa su navijači očekivali kako će subotnja domaća utakmica protiv Brightona označiti početak pozitivne serije. No, dogodilo se upravo suprotno. Brighton je slavio s 3:1 te gurnuo United na 13. mjesto Premier League, a već sada je zaostatak za gradskim rivalom Cityjem velikih devet bodova.

U takvoj situaciji je jasno kako Eriku ten Hagu nije ugodna. Iako je United već nekoliko sezona daleko od slavnih dana kada ga je vodio sir Alex Ferguson, ipak su ovi rezultati nedopustivi za klub takvog renomea pa su engleski mediji puni kritika prema nizozemskom treneru. Tako je nekadašnji engleski nogometaš i aktualni analitičar Chris Sutton u svojoj kolumni za Daily Mail napisao kako Ten Hag nije ispunio očekivanja koja su pred njega stavljena.

‘United je klub s najvećim očekivanjima. Uvijek je bilo. Uvijek će biti. Dobiti samo dvije od prvih pet utakmica u Premier ligi - i imali su sreće što su pobijedili u te dvije - nije dovoljno. Erik Ten Hag nije ispunio očekivanja i mora brzo riješiti ovu situaciju jer se pozornost na njega povećava sa svakom utakmicom odigranom ispod standarda‘, napisao je Sutton te dodao da ipak na neki način suosjeća s trenerom Uniteda.

‘Nije mogao napraviti ništa u slučajevima s Masonom Greenwoodom i Antonyjem, a nisam siguran da je mogao i bilo što drugo napraviti u slučaju s Jadonom Sanchom koji izgleda kao primadona, a Ten Hag je bio samo iskren s igračem‘.

Manchester United pred sobom ima veliki ispit - u srijedu odlazi u München na utakmicu prvog kola Lige prvaka protiv Bayerna. Hoće li to biti početak puta povratka ili novi pad?

Linker
11. svibanj 2024 07:33