PAUL ELLIS Afp
DOMINACIJA U DERBIJU

Unitedu se ovo nije dogodilo 37 godina, City ih je posramio: ‘Ovo nije bilo natjecanje, nisu znali što rade‘

Nogometni analitičari redom ističu ogromnu razliku u kvaliteti dvije momčadi
Piše: SNObjavljeno: 29. listopad 2023. 19:28

Sir Alex Ferguson je u mirovinu otišao prije deset godina, a od tada je Manchester United izgubio isti broj utakmica na Old Traffordu kao za vrijeme njegove 26-godišnje vladavine. Samo ta rečenica pokazuje koliko su ‘Crveni vragovi‘ u krizi nakon odlaska s klupe legendarnog trenera, a novi udarac doživjeli su danas velikim porazom od gradskog rivala iz Cityja (0:3). Ovo je peti prvenstveni poraz u deset utakmica, a to se Unitedu nije dogodilo još 1986./87. godine.

- Ovo je bila utakmica momčadi koje su na suprotnim razinama. Igrači Uniteda su jednostavno slabiji i sporiji u svim aspektima igre, tehnički i taktički. Puno je posla pred njima da se vrate na stare slavu - komentirao je današnju utakmicu legenda Uniteda Roy Keane koji sada radi za Sky Sports.

Njegov kolega Micah Richards, nekadašnji igrač Cityja i engleske reprezentacije imao je slična razmišljanja:

- Ovo je bila nogometna lekcija, nevjerojatno. John Stones je odradio odličan posao. Igrači United nisu znali što da rade.

image

Navijač Manchester Uniteda

PAUL ELLIS Afp

Nizu bivših reprezentativaca i aktualnih komentatora priključio se Chris Waddle.

- Za mene ovo uopće nije bilo natjecanje. Bolja momčad je bila uvjerljivo bolja. United je imao nekoliko šansi, ali City je držao utakmicu pod kontrolom 88 minuta. Razlika između ove dvije momčadi je nevjerojatna. United mora početi ispočetka i dovesti nove igrače. Ovo samo pokazuje razliku u kvaliteti u korist Cityja.

- United je stvarno slab u ovom trenutku. City nije morao ni igrati na svojoj najvećoj razini danas - dodao je Gary Neville.

Unitedov trener Erik ten Hag nije bio previše samokritičan.

- U prvom poluvremenu smo igrali dobro, dobro smo se branili. Imali smo nekoliko prilika, ali ih nismo iskoristili, a jedanaesterac je promijenio tijek utakmice. U drugom poluvremenu smo morali napasti, a znali smo da će oni odgovoriti visokim pritiskom. Nakon što smo primili drugi gol, utakmica je bila gotova. Prerano smo ga primili, a nakon toga smo napravili puno pogrešaka. Moramo biti bolje organizirani, razočarani smo i ljuti, ali ipak smo igrali dobro u prvom dijelu rekao je Nizozemac.

image

Erik ten Hag

PAUL ELLIS Afp

Pep Guardiola je isijavao zadovoljstvom nakon pobjede.

- Uvijek se dobro osjećamo na ovom stadionu. Igrači su igrali najbolje što mogu. Jako sam sretan zbog naših navijača, znam koliko im ovo znači. Dok je Sir Alex bio u Unitedu godinama je City bio u podređenom položaju, ali mi smo u posljednjih nekoliko godina promijenili stvari - rekao je španjolski trener i dodao.

- U prvih 5-10 minuta smo izgubili nekoliko lopti protiv momčadi koja je u takvim situacijama jako opasna, ali smo kasnije preuzeli kontrolu i u drugom poluvremenu odigrali fantastično.

Linker
18. svibanj 2024 07:46