Lacazette
 REUTERS/Eddie Keogh / REUTERS
PREMIER LIGA

UTAKMICA NAKON KOJE ĆE NAVIJAČI ARSENALA ČUPATI KOSU Man. United odnio pobjedu u velikom derbiju na Emiratesu, Topnici se propisno ispromašivali

Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 02. prosinac 2017. 21:40

Vrlo uzbudljivu i sadržajnu utakmicu u velikom engleskom derbiju odigrali su Arsenal i Manchester United. Crveni vragovi ostvarili su vrlo vrijednu pobjedu kojom su se gradskom rivalu približili na pet bodova zaostatka uoči međusobnog ogleda u sljedećem kolu, no Građani danas dočekuju neuvjerljivi West Ham. Arsenal je ovim porazom praktički eliminiran iz utrke za naslov, već sad za Manchester Cityjem zaostaje velikih 12 bodova.

Momčad Josea Mourinha nakon 11 minuta igre već je imala vodstvo od 2:0, iskoristila je dvije velike pogreške Arsenalovih stopera Koscielnog i Mustafija i pogocima Valencije i Lingarda stekla kapitalnu prednost. Arseneu Wengeru nakon takvog neočekivanog otvaranja nije ostalo ništa drugo nego svojim igračima narediti potpunu ofenzivu, no do kraja poluvremena rezultat se nije mijenjao.

Pritiskali su Topnici, praktički kampirali pred gostujućim kaznenim prostorom, ali imali su velikih problema s realizacijom. Ili, možda bolje rečeno, Unitedov vratar David De Gea imao je veliku večer s desetak briljantnih obrana te je bio prvo ime velike pobjede. Ukupno je čak 33 udarca uputio Arsenal, od toga 15 u okvir, plus 12 kornera. United je tukao četiri puta, tri u okvir, a De Geinih 14 obrana je ovosezonski rekord Premier lige.

U prvom poluvremenu pokušavali su Lacazette, Xhaka, Ramsey i Bellerin, a u nadoknadi je Lukaku skoro zabio autogol, no i to je skinuo De Gea. Početkom nastavka Sanchez je prebacio Unitedovu obranu, a Ramsey poslužio Lacazettea koji nije mogao promašiti s pet metara. Lingard je potom pogodio vratnicu, pa Španjolac u istoj akciji skida zicere Lacazetteu i Sanchezu.

Sve je riješeno nakon kontre asistenta Pogbe i strijelca Lingarda. U 74. minuti isključen je Paul Pogba, džonom je grubo nagazio stražnju stranu Bellerinova koljena i Marriner mu je opravdano pokazao crveni karton zbog kojeg će propustiti veliki derbi s Manchester Cityjem sljedeće nedjelje. Dvije minute prije kraja sudac nije dosudio jedanaesterac za Arsenal nakon prekršaja na Welbecku, ostalo je 1:3.

Rezultati by SofaScore

Linker
04. svibanj 2024 08:33