Mauricio Pochettino

 BEN STANSALL Afp
SLUČAJ ‘CHELSEA‘

Utukli su pola milijarde eura, drže tek 11. mjesto, ali Mauricio Pochettino unatoč svim udarcima ostaje trener

Navijači su nakon poraza od Wolvesa jasno i glasno iznijeli svoje mišljenje o stanju u kojem im se nalazi klub
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 05. veljača 2024. 22:48

Iako je na raspolaganju imao kompletne ljetne pripreme i brdo novca za dovođenje novih igrača, Mauricio Pochettino zasad nije uspio napraviti željeni pomak u igri i rezultatima Chelseaja.

Argentinski stručnjak istaknuo se ranijim dobrim radom u redovima gradskog rivala Tottenhama, što mu je bila i glavna preporuka za dolazak na Stamford Bridge.

Međutim, Bluesi su nedjeljnim domaćim porazom protiv Wolverhamptona (2:4) potonuli u donji dio premierligaške ljestvice, te trenutačno drže 11. poziciju s 31 bodom iz 23 odigrane utakmice.

Prema podacima Transfermarkta, suvlasnici Chelseaja Todd Boehly i Behdad Eghbali potrošili su u aktualnoj sezoni 467,8 milijuna eura kako bi pojačali momčad, no napretka nema.

Iako su zbog loših rezultata u prošloj sezoni prilično brzo i lako smijenjeni tadašnji menadžeri Thomas Tuchel i Graham Potter, da bi sezonu do kraja odradio privremeni trener Frank Lampard, Pochettinova je pozicija zasad sigurna.

Barem tako tvrdi britanski Telegraph, koji je izvijestio kako pozicija aktualnog menadžera Bluesa nije ugrožena, iako se od njega očekuje brzo poboljšanje rezultata.

O Pochettinovoj smjeni, prema spomenutom izvoru, raspravljalo bi se tek ako se Chelsea ne uspije plasirati u neko od europskih natjecanja sljedeće sezone.

Navijači su pak nakon poraza od Wolvesa jasno i glasno iznijeli svoje mišljenje o stanju u kojem im se nalazi klub; skandirali su imena Josea Mourinha i bivšeg vlasnika Romana Abramoviča...

Linker
25. travanj 2024 14:15