SHAUN BOTTERILL Afp
TUCHEL SRUŠIO PEPA

Uvertira u finale Lige prvaka: Chelsea opet pobijedio Man City, a još su im poništena čak tri gola!

Prije tri tjedna Plavci su izbacili City iz FA kupa, a za tri tjedna slijedi i završna bitka sezone.
Piše: HinaObjavljeno: 08. svibanj 2021. 23:23

Nogometaši Manchester Cityja ipak nisu već u subotu osigurali naslov prvaka Engleske za ovu sezonu, za to im je bila pogrebna pobjeda na domaćem terenu protiv Chelseaja, no na kraju su gosti iz Londona slavili sa 2-1 (0-1).

City i Chelsea će za tri tjedna igrati finale Lige prvaka, pa su se oba trenera odlučila na travnjak Etihada poslati "šarene" sastave iako je Cityju trebala pobjeda za naslov, a Chelseaju su potrebni bodova u borbi za mjesta koja vode u Ligu prvaka sljedeće sezone.

Domaći su stigli do prednosti u završnici prvog poluvremena kada je Christensen promašio loptu, pritom se i ozlijedio, a Gabriel Jesus ubacio loptu pred gostujuća vrata. Tamo je Sterling bio spretniji od Aguera i on zatresao mrežu za 1-0. I prije no što je Zouma zamijenio ozlijeđenog Christensena, City je dobio kazneni udarac iz kojega je mogao povećati na 2-0. Gilmour je zaustavio prekršajem Gabriela Jesusa u svom kaznenom prostoru, a loptu je uzeo najbolji strijelac u povijesti Cityja Aguero. On je pokušao "panenkom" pogoditi za 2-0, ali to je izveo vrlo loše i Mendy je uhvatio njegov udarac.

image
SHAUN BOTTERILL Afp

U nastavku je stigla kazna za to poigravanje, Ziyech je lijepim udarcem s ruba kaznenog prostora u 63. minuti poravnao na 1-1 da bi Marcos Alonso u drugoj minuti sudačke nadoknade iz protunapada pogodio za pobjedu Chelseaja. Inače, gostima su tijekom dvoboja zbog zaleđa i nakon gledanja VAR-a poništena čak tri pogotka - dva je zabio Werner, jedan Hudson-Odoi.

Vodeći City je ostao na 80 bodova, 13 više uz dvije utakmice više od drugog Manchester Uniteda te bi mogao osvojiti svoj sedmi naslov i u nedjelju ako United izgubi na gostovanju kod Aston Ville u Birminghamu, dok je Chelsea stigao na treće mjesto sa 64 boda, jednim više od četvrtog Leicester Cityja.

U posljednjoj utakmici subotnjeg programa 35. kola Liverpool je kao domaćin svladao Southampton sa 2-0 (1-0). Prvi pogodak postigao je Mane u 31. minuti nakon preciznog ubačaja Salaha, a pobjedu je potvrdio Thiago u 90. minuti udarcem s vrha kaznenog prostora. Liverpool je sada šesti na ljestvici sa 57 bodova, jednim manje od petog West Hama, a jednim više od sedmog Tottenhama, dok je Southampton ostao 16. sa 37 bodova.

Linker
23. travanj 2024 20:02