Fotosports International/Newscom/Profimedia
"SUPER MARIO"

‘Uzimao je moje cigarete, Mancini ga je gađao torbicom u glavu, a automobil su mu zaplijenili 27 puta‘

Na treningu je izgubio dijamantnu naušnicu vrijednu 10 tisuća funti, ali nije se previše brinuo
Piše: Andro PolićObjavljeno: 12. travanj 2023. 08:36

Why always me? Ili u prijevodu, zašto uvijek ja? Nakon što je otvorio golijadu na Old Traffordu, u kojoj je Manchester City završio "prvi set" protiv gradskog rivala (6:1), Mario Balotelli režirao je jedan od najupečatljivijih trenutaka "lude" karijere. Bilo je to u listopadu 2011., a sada, 11 i pol godina kasnije, bivši ekonom Građana Les Chapman otkrio je pozadinu te priče, kao i brojne druge zanimljivosti iz ere "Super Marija" na Etihadu.

- Iza svlačionica bio je mali prostor gdje smo mogli popiti čaj ili kavu. Uzimao je moje cigarete, obično dvije, nikada nije imao svoje. Jednog dana rekao mi je: "Želim ovo tiskati na majicu, što misliš?". No, rekao sam mu da ne smije imati ništa što će biti uvredljivo za Unitedove navijače - prisjetio se Chapman u Ninety Three Twenty Podcastu i nastavio.

Samo dan prije kultnog trenutka, Talijan je došao u fokus javnosti zbog upotrebe vatrometa u svom domu, točnije - u kupaonici. Chapman se prisjetio i crvenog kartona u utakmici protiv kijevskog Dinama.

- Isključen je nakon 20-ak minuta igre, otišao je u svlačionicu, a ja sam išao za njim. U sljedećih 10 sekundi Roberto Mancini je uletio u svlačionicu, psujući i vrišteći iz sveg glasa talijanske psovke i mašući rukama dok je utakmica trajala. Okrenuo se kako bi se vratio na teren i ugledao torbu jednog od igrača, Pantilimonovu Louis Vuitton torbu. Mancini ju je podigao, okrenuo i bacio u Balotellijevu glavu, ali Mario se sagnuo i udarila je u stražnji dio njegova ormarića - priča Champan.

Bivši ekonom radio je i organizirane ture po trening centru, a posebno se sjeća anegdote s Balotellijevim ormarićem.

- Otvorio sam ga, a ispalo je oko 30-ak kazni za parkiranje i platni listić. Klub ga je kaznio sa 100 tisuća funti tog mjeseca. Zaplijenili su mu automobil 27 puta i dugovao je Gradskom vijeću Manchestera 10 tisuća funti, mislim da je klub to platio umjesto njega. Znao je imati po 15 tisuća funti na prednjem sjedalu. Jednom je na treningu izgubio dijamantnu naušnicu vrijednu 10 tisuća funti, ali nije se previše brinuo - zaključio je Chapman.

Linker
26. travanj 2024 16:02