Pep Guardiola

 OLI SCARFF Afp
NEIZVJESNA BUDUĆNOST

Vatreni dolazi kod Pepa Guardiole? Englezi tvrde: Sve ovisi o transferu koji je praktički već dogovoren

City će vjerojatno izgubiti standardnog člana prve postave, a onda u priču upada naš reprezentativac
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 16. travanj 2023. 16:00

Englezi neprestano pišu da je budućnost Matea Kovačića na Stamford Bridgeu sve neizvjesnija. Hrvatski reprezentativac po mnogim izvještajima tamošnjih medija dio je otpisne liste i već bi na ljeto trebao napustiti Chelsea. Naravno, detaljni nacrti sudbine Kovačića i Bluesa poznati su tek nekolicini ljudi, no po svemu sudeći, Vatreni je bliže odlasku nego ostanku u zapadnom Londonu.

Ovisi o Nijemcu

Manchester City jedan je od velikana koji motri hrvatskog veznjaka, barem nas tako uvjeravaju mediji s Otoka, tvrdeći da Kovačićev profil odgovara ukusu Pepa Guardiole. U najnovijem ažuriranju informacija o "sagi" našeg reprezentativca, Englezi se pozivaju na Evening Standard i tvrde da bi Kovačić mogao stići na Etihad, no sve ovisi o jednom potpuno drugom poslu.

image
DARREN STAPLES/Afp

Naime, Barcelona pregovara s Manchester Cityjem po pitanju Ilkaya Gündogana, njemačkog veznjaka koji se sjajno snalazi u redovima Građana, premda ponekad ostaje u sjeni ostalih zvijezdi. Gündoganu istječe ugovor sa Cityjem završetkom ove sezone, a Katalonci bi ga voljeli vidjeti na Camp Nouu. Kako je izvijestio je španjolski list Sport, već su dogovorili dobar dio uvjeta.

Spomenuti medij piše da je jedan od ključnih sastanaka već održanb, te da je Nijemac odlučio da će potpisati ugovor s Barçom na dvije godine uz dodatnu neobaveznu, s približnom plaćom od 12 milijuna eura (za dvije godine) bruto. A odlazak Gündogana, obistini li se, stvorit će rupu u Guardiolinoj veznoj liniji, stoga City gleda na tržište i, tvrdi Evening Standard, vidi Kovačića kao glavnog favorita za dovođenje.

image

İlkay Gündoğan

PAUL ELLIS/Afp

Nedefinirana sudbina

Kovačiću ugovor s Chelseajem istječe na ljeto 2024. godine, što znači da će koncem sezone Londončani morati prelomiti - ili novi ugovor, ili prodaja, jer u suprotnom riskiraju transfer Kovačića bez ikakve odštete. Tko zna, možda će na sudbinu Vatrenog utjecati i novi trener, zna se da je Frank Lampard opcija samo do kraja sezone, zatim na Stamford Bridge dolazi novo ime. A možda će Kovačić i Lampard zajedno pakirati kofere...

image

Frank Lampard i Mateo Kovačić

DARREN STAPLES/Afp

U ne tako nemogućem spletu okolnosti, na Etihadu bismo uskoro mogli gledati dva igrača Vatrenih, ovisno o tomu je li Manchester City i dalje zainteresiran za Joška Gvardiola. Sudeći po posljednjim napisima iz engleskih medija, stajalište Građana nije se promijenilo - rastući stoper RB Leipziga i dalje im je na radaru, sigurno je da će prilikom tržišnog natjecanja City imati ogromnu konkurenciju, a time je Gvardiolova sudbina još manje definirana od Kovačićeve.

Status Kovačića u Chelseaju očito je pod velikim upitnikom i promjena dresa zvuči kao sve realniji scenarij. Ipak, u Chelseaju previše toga još visi u zraku, stoga ne treba žuriti i Kovačića već sada proglasiti bivšim. A postane li to na ljeto, sigurno je da će nastaviti karijeru u nekom od apsolutnih velikana.

Linker
09. svibanj 2024 18:21