Pep Guardiola, Manuel Akanji i Joško Gvardiol

 HENRY NICHOLLS Afp
VEČ IMAJU PRVI TROFEJ

Vatrenima dobre ocjene, Guardiola oduševljen novim 19-godišnjakom: ‘On je tako pametan i dobar igrač‘

I Kovačić i Gvardiol dobili su solidne ocjene i recenzije za prvu natjecateljsku utakmicu ove sezone
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 11. kolovoz 2024. 08:14

Manchester City je u novu sezonu krenuo pobjednički, osvajanjem prvog trofeja sezone. Građani su u susretu engleskog Superkupa (Community Shield) svladali gradskog suparnika Manchester United nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca i tako još jednom potvrdili dominaciju.

City je četiri godine zaredom osvajao naslov prvaka Premier lige, a od dolaska Pepa Guardiole 2016. godine u vitrine na Etihadu stiglo je čak 18 trofeja; šest premierligaških naslova, dva FA kupa, četiri Liga kupa, Liga prvaka, UEFA Superkup, Svjetsko klupsko prvenstvo te tri domaća Superkupa.

Na Wembleyju je u subotu istrčala prilično mlada momčad Manchester Cityja u kojoj su važne uloge imali 21-godišnjaci Oscar Bobb i James McAtee te 19-godišnji Nico O‘Reilly. Zaigrao je u posljednjih pola sata i 20-godišnji brazilski krilni napadač Savinho koji je stigao tek prošlog mjeseca iz francuskog Troyesa.

image

Oscar Bobb, Erling Haaland i Nico O‘Reilly

HENRY NICHOLLS Afp

- Imaju standarde da budu ovdje. Znam to, posebno za McAteeja, igrao je jako dobro, i Oscara smo vidjeli prošle sezone. Imaju samopouzdanja, momčad ih obožava i može se osloniti na njih. Oscar je odigrao fantastično, kao što je radio tijekom cijele predsezone, a McAtee je bio ono što želimo da bude. O‘Reilly je tako pametan, tako dobar igrač – komentirao je Pep Guardiola.

Njegova momčad spasila se u posljednjim trenucima. Alejandro Garnacho doveo je Crvene vragove u prednost u 82. minuti, da bi Bernardo Silva u 89. izjednačio na asistenciju Bobba.

- Vidio sam mnoge stvari koje su mi se svidjele u mojoj momčadi – dodao je Guardiola.

image
HENRY NICHOLLS Afp

Obojica hrvatskih reprezentativaca sudjelovali su u osvajanju prvog trofeja sezone. Joško Gvardiol igrao je na poziciji lijevog beka do 90. minute, dok je Mateo Kovačić odradio punu minutažu u veznom redu, ali nije bio među izvođačima jedanaesteraca.

I Kovačić i Gvardiol dobili su solidne ocjene i recenzije u engleskim medijima za prvu natjecateljsku utakmicu ove sezone.

Kovačić je imao zanimljivu statistiku; precizan je bio u 92 % dodavanja, imao je 100 % uspješnih driblinga i duela na tlu, odigrao je sedam lopti u posljednju trećinu te je kreirao dvije prilike...

Linker
11. rujan 2024 08:29