David Klein/Zuma Press/Profimedia
PREMIERSHIP

Vatromet u Londonu, Tottenham zabio čak šest golova, pogledajte novu asistenciju Ivana Perišića!

Zbog pogreba kraljice odgođene su utakmice visokog rizika Chelsea - Liverpool i Man United - Leeds
Piše: Kazimir GuberinaObjavljeno: 17. rujan 2022. 20:36

Krnje 7. kolo prvenstva Engleske nastavljeno je u subotu novom sigurnom pobjedom najmoćnije družine na Otoku. Manchester City je na gostovanju kod Wolverhamptona uvjerljivom pobjedom (3:0) bez stresova opravdao ulogu papirnatog favorita. I protiv puno slabijih suparnika družina iz predgrađa Birminghama imala je problema u dosadašnjem dijelu sezone zbog neefikasnosti, a u dvoboju s braniteljima naslova domaćini nisu imali nikakvih izgleda za iznenađenje.

Erling Haaland nastavio je s fenomenalnom golgeterskom formom. Norveška mašina za postizanje pogodaka stigla je do 14. pogotka u sezoni u svim natjecanjima, a tek je mjesec rujan... Ako ga zaobiđu ozljede, Haaland bi ove sezone mogao srušiti mnoge rekorde uz činjenicu da je poentirao sedmu utakmicu u nizu i postao prvi igrač u povijesti Premier lige koji je postigao najmanje jedan gol na prva četiri gostovanja.

Promašaji Newcastlea

Osim norveškog majstora napokon je utakmicu u skladu sa svojim vrhunskim mogućnostima i nogometnim znanjem koje posjeduje nakon dužeg vremena odigrao i čovjek od 100 milijuna funti Jack Grealish. Engleski reprezentativac poentirao je nakon samo 55 sekundi igre, a potom je zbog pogibeljnog starta nad njim isključen Collins. Pobjedu Manchester Cityja potvrdio je Phil Foden.

- Prilično dugo sam čekao da se opet upišem u listu strijelaca. Odavno sam navikao na priče kako ne postižem dovoljno pogodaka, ne samo u dresu Manchester Cityja već kroz cijelu dosadašnju karijeru. Možda su i u pravu oni koji tako misle, no kada ste dovedeni u klub za tako veliki novac normalno je da ste pod svojevrsnim povećalom. Pep Guardiola mi je bio podrška i branio me kada nisam bio u optimalnoj formi, a posebno se moram zahvaliti menadžeru što sam ovog puta dobio prigodu od prve minute jer sam i sam svjestan da u dosta utakmica, pa tako i u onoj prije Wolverhamptona, nisam odigrao onako kako znam. Vjerujem da sam sada ipak opravdao ukazano povjerenje, ali najvažnije je da smo osvojili tri boda - istaknuo je Jack Grealish.

U večernjem subotnjem susretu Tottenham je dočekao Leicester. Poveli su gosti u 6. minuti golom Tielemansa iz kaznenog udarca, izjednačio je Kane već u 8., a onda je Ivan Perišić u 21. minuti asistirao Dieru za vodstvo domaćina. Do poluvremena su gosti izjednačili na 2:2 pogotkom Maddisona u 41. minuti. U 47. minuti Bentancur je doveo Spurse u novo vodstvo, u 55. je Conte zamijenio Perišića, a onda je do kraja briljirao - Korejac.

Heung-min Son je postigao hat-trick u 74., 84. i 86. minuti za na kraju uvjerlljivih 6:2 za Tottenham!

KLIKNITE OVDJE I POGLEDAJTE ASIST PERIŠIĆA!

Newcastle se ispromašivao protiv Bournemoutha i osvojio samo bod (1:1), za još jedan remi “kraljeva remija”...

Premierligaški program počeo je u petak, kada je Aston Villa na svom travnjaku bila bolja od Southamptona (1:0), a pobjednika je presudio pogodak Ramseyja. Steven Gerrard i njegova momčad tako su stigli do vrlo važna tri boda i malo mira, a legenda Liverpoola ne mora razmišljati o otkazu o kojem se u otočkim medijima potiho špekuliralo prije dvoboja protiv Manchester Cityja, već o mogućnosti da poslije reprezentativne stanke krene prema gornjem dijelu ljestvice. Duje Ćaleta-Car odgledao je svih 90 minuta s klupe za pričuve Southamptona.

Fulham je nakon golijade nadvisio Nottingham Forest (3:2). Londončani i dalje uživaju u sjajnom ulasku u novu sezonu poslije povratka u elitni razred engleskog nogometa uz gotovo nestvarnu činjenicu da je Fulham u nastavku susreta u šest minuta postigao tri pogotka, a pritom mrežu suparnika nije pogodio Aleksandar Mitrović.

Arsenal može na vrh

Zbog pogreba Kraljice Elizabete II. i manjka policijskih snaga odgođene su utakmice visokog rizika Chelsea - Liverpool i Manchester United - Leeds, dok će se u nedjelju Arsenal u malom londonskom derbiju protiv Brentforda pobjedom pokušati vratiti na prvo mjesto.

Linker
26. travanj 2024 06:04