OLI SCARFF Afp
EUFORIJA NA OLD TRAFFORDU

Veličanstveni povratak Cristiana Ronalda, debitirao Nikola Vlašić, City prošao teško gostovanje

Prepuni stadion ovacijama je pozdravio svoju legendu. Portugalac se odužio odmah u prvom nastupu
Piše: Slaven Kižlin, SNObjavljeno: 11. rujan 2021. 18:13

Manchester United je na Old Traffordu savladao Newcastle (4:1), a Cristiano Ronaldo obilježio je uz dva pogotka svoj povratnički nastup u dresu Crvenih vragova. Portugalac se očekivano pojavio u prvoj jedanestorici domaćina, a prepuni Old Trafford ovacijama je pozdravio čovjeka koji će u crvenom dijelu Manchestera zauvijek imati legendarni status.

Nakon samo pet minuta igre Ronaldo je mogao poentirati protiv sastava kojem je zabio prvi hat-trick u dresu Manchester Uniteda u Premier ligi prije 13 godina. Newcastle je općenito godinama mušterija Crvenih vragova, ali ako je već sve bilo u znaku Ronalda, gosti su barem mogli od prve minute mogli računati na najkreativnijeg igrača Miguela Almirona, paragvajski majstor bi u nekoj jačoj momčadi sasvim sigurno mogao i više pokazati svu raskoš svog talenta, no za Newcastle je Almiron ono što bi Ronaldo trebao u ovoj sezoni biti za Manchester United. Iako su imale status potpunog autsajdera, Svrake su do odlaska na odmor imale nekoliko izglednih napada, ali bez koncentracije u završnicama akcija.

image
OLI SCARFF Afp

Statistika: SofaScore za SN

Sir Alex Ferguson očekivano se našao na tribinama Old Trafforda da pozdravi svog miljenika Ronalda, a legendarni Škot je u posljednjim trenucima prvog dijela došao na svoje. Nakon udarca Greenwooda i traljave intervencije vratara Woodmana Portugalac je lako iz blizine pospremio loptu u mrežu. U 56. minuti Almiron je pokazao zašto je vrhunska klasa. Paragvajac je izvrtio obranu domaćina, a ostatak posla obavili su Saint-Maximin i strijelac za izjednačenje Manquillo. No Ronaldo je potom opet probio Woodmana, a priču su zaključio još jedan Portugalac Bruno Fernandes, a potom i Lingard poslije briljantne akcije u sudačkoj nadoknadi.

Nikola Vlašić ušao je u igru u 63. minuti i tako debitirao za svoj West Ham, koji u četvrtak stiže u Zagreb na megdan Dinamu. Momčad Davida Moyesa na gostovanju kod Southamptona odigrala je 0:0, a njihov najbolji igrač Michail Antonio u sudačkoj je nadoknadi pocrvenio...

Crystal Palace je u malom gradskom derbiju deklasirao Tottenham 3:0 i momčadi Harryja Kanea nanio prvi poraz u sezoni. Subotu su Pijetlovi počeli kao vodeća momčad, no u konačnici se papirnati favorit izblamirao nakon crvenog kartona Tangange i tri primljena pogotka u završnici dvoboja. Novi menadžer Tottenhama Nuno Espirito Santo krenuo je u sezonu uz tri pobjede na kontu, ali je ovoga puta portugalski stručnjak, baš kao i njegova momčad, doživio bolno prizemljenje.

image
Cristiano Ronaldo protiv West Hama
SOFASCORE

Crystal Palace je posljednjeg dana ljetnog prijelaznog roka iz Celtica doveo odličnog francuskog napadača Odsonnea Edouarda kojem je samo šest minuta provedenih na travnjaku bilo dovoljno da se dva puta upiše u listu strijelaca. Edouard je često briljirao u škotskoj prijestolnici i za Celtic nerijetko bio čovjek odluke, a ukoliko sličnu formu pokaže i na novoj londonskoj adresi, momčad menadžera Patricka Vieire neće imati nikakve probleme oko ostanka u elitnom razredu engleskog nogometa. Izostanak Sona pokazao se za Tottenham kao nenadoknadiv hendikep, no to nikako ne umanjuje blistavu prvu pobjedu Orlova i premijerna tri boda na kontu.

- Imali smo problema u igri i prije isključenja i jedanaesteraca, ne trebaju nam nikakva opravdanja, poraženi smo od bolje momčadi, istaknuo je menadžer Tottenhama Nuno Espirito Santo.

image
Bernardo Silva
LINDSEY PARNABY Afp

Manchester City je bio boli od Leicestera (1:0). Jack Grealish je upisao 100. nastup u Premier ligi, dok je menadžer domaćina Brendan Rodgers po 250. put vodio neku momčad u elitnom razredu engleskog nogometa. Na kraju je Grealish imao više razloga za zadovoljstvo s obzirom da je branitelj naslova pogotkom Bernarda Silve uz dosta muke osvojio tri boda na zahtjevnom gostovanju, dok je do prve pobjede i prvog gola napokon stigao i Arsenal. Muke Topnika protiv Norwicha skratio je Aubameyang.

Linker
19. travanj 2024 02:29