AFP
KOMENTAR BIVŠEG DINAMOVCA

‘Velik su klub, ali bez obzira na sve, Manchester United nije dovoljno dobar za naslov prvaka!‘

"United je veliki klub, ali imaju ogromne amplitude", smatra nekad sjajni nogometaš
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 04. siječanj 2021. 09:01

Manchester United je pobijedio Aston Villu sa 2:1 na Old Traffordu u 17. kolu engleske Premier lige i poravnao se na vrhu ljestvice s Liverpoolom, momčadi Jürgena Kloppa i Olea Gunnara Solskjaera trenutačno imaju po 33 boda. Tko bi rekao da će Crveni vragovi postati kandidati za naslov u Premiershipu? Mnogi im nisu niti blizu predviđali takvu sudbinu.

Nije niti Branko Strupar, nekad sjajni nogometaš koji s posebnom pozornošću prati baš engleski Premiership, budući da je u njemu nastupao u dresu Derby Countyja. Je li sada možda ipak promijenio mišljenje?
- Manchester United je veliki klub. Međutim, imaju ogromne amplitude. Eto, recimo, u Ligi prvaka su doma razbili RB Leipzig sa 5:0, Paris SG su dobili u gostima sa 2:1, a nakon toga su ipak ispali. Sada su se očito samo posvetili Premiershipu. Gledao sam recimo tu njihovu utakmicu s Aston Villom, realno, sretno su pobijedili - kazao nam je uvodu Strupar.

Nije promijenio mišljenje

Onda je dodao:
- Ne, nisam promijenio mišljenje. Neće se dogoditi ono što bih ja najviše volio, a to je da Manchester United postane prvak Engleske. Po meni nisu kandidati za naslov. Isitna, ova sezona je zbog pandemije koronavirusa specifična, puno klubova se može uključiti u borbu za vrh. Da, Manchester United se konsolidirao, ali im još uvijek nešto nedostaje da bi bili prvaci. Liverpool i Manchester City su glavni kandidati za titulu. Mislio sam da bi se u priču mogao uključiti Chelsea. Dobra su momčad, ali nešto ne štima. Definitivno, Manchester United i Chelsea neće biti u utrci za naslov - smatra ovaj bivši napadač.

- Pri vrhu tablice su još Leicester, Everton, Tottenham, Aston Villa. Ali zna se tko ima zadnju, to su Redsi i Građani.
Kada smo već bili kod Manchester Uniteda, sa Struparom smo razgovarali i o Paulu Pogbi, koji igra sve bolje, na terenu radi razliku.

- Pogba je specifičan nogometaš. Jedno vrijeme nije igrao, jedno vrijeme su ga vrijeđali, dobivao je ogromne kritike sa svih strana. Sada je ušao, idemo tako kazati, u jedan mali kontinuitet dobrih igara. Nije loš igrač, ali ovo što je do sada odradio u Manchester Unitedu ipak nije ona najviša razina. Kao što je, recimo, imao u Juventusu. Zato su ga i doveli za onako ogroman novac. Manchester Unitedu treba - odlični Pogba. A on to još uvijek nije. Napadački dio Solskjaerove momčadi je jako dobar,, recimo, Bruno Fernandes je igrač sa sjajnim idejama, čovjek ima viziju. Zaista je pravi igrač. Zato im treba Pogba u super formi da bi se ravnopravno uključili u borbu za naslov. On se jest popravio, no nedvoljno. Mogu vam iskreno kazati da mi je Manchester United najdraži klub, uz Liverpool. Zaista bih volio da postanu prvaci, ali bojim se da to ipak nije moguće. Dosta sam se puta razočarao kada su oni u pitanju. Pa već je i Solskjaer bio na putu za Norvešku, predviđali su mu otkaz. Sad su mu se, doduše, poklopile neke stvari u Premiershipu.

Nemogući ritam

Branko Strupar će zaključiti...
- Držim da je ne samo u Premiershipu, već i u drugim najjačima ligama, situacija s koronavirusom utjecala na kompletnu sliku. Svuda ima jako puno iznenađenja. Recimo, ona pobjeda Aston Ville nad Liverpoolom od 7:2 je za mene najveće iznenađenje u posljednjih 50 godina. I dalje će biti iznenađenje. Meni je drago što se Manchester United digao, ali kažem, za naslov prvaka nisu dovoljno dobri. Nadalje, ova situacija dovela je do strašnog ritma, pogledajte samo koliko utakmica igraju Englezi? Nevjerojatno. Četiri utakmice u deset dana? To je nemoguće. A Premiership je najjača liga na svijetu.

Usporedba

Liverpool
Vrijednost igračkog kadra: 1,1 milijarda eura
Broj stranaca: 20
Broj naslova prvaka: 19
Posljednji naslov: 2020.
Najbolji strijelac ove sezone u PL: Mohamed Salah (13 golova)
Manchester United
Vrijednost igračkog kadra: 769,35 milijuna eura
Broj stranaca: 20
Broj naslova prvaka: 20
Posljednji naslov: 2013.
Najbolji strijelac ove sezone u PL: Bruno Fernandes (11 golova)

Linker
03. svibanj 2024 10:43