ICON SPORT/DDP USA/PROFIMEDIA Icon Sport/ddp Usa/profimedia
‘PAMETNA AKVIZICIJA‘

Velika je nada Vatrenih, zovu ga Modrićevim nasljednikom, a sada ga želi - gigant? ‘Mogao bi u prvih 11‘

U otočkim medijima sve je više tekstova koji tematiziraju potencijalni transfer mladog Hrvata na Anfield
Piše: Robert KrnjićObjavljeno: 12. ožujak 2023. 11:00

Hrvatskog reprezentativca Luku Sučića već se neko vrijeme povezuje s Liverpoolom, a nakon što je o potencijalnom transferu talentiranog 20 godišnjeg veznjaka u redove engleskog velikana prošlog mjeseca pisao FootballTransfer, sada se o istoj temi oglasio i Anfield Index.

Portal specijaliziran za praćenje Liverpoola objavio je veliki tekst pod naslovom "Luka Sučić i potreba za novom krvlju" u kojem, između ostalog, piše da su Naby Keïta, Alex Oxlade Chamberlain, Roberto Firmino i James Milner ovog ljeta spremni za odlazak budući da im ističe ugovor, a da na njihova mjesta trebaju stići novi igrači, pri čemu se ističe Sučićevo ime.

image

Luka Sučić

TOM DUBRAVEC Cropix

"On je ofenzivnija verzija veznog igrača koju bi bilo najbolje iskoristiti na desnoj strani vezne linije, a svojom energijom mogao bi pomoći kad su drugi na izmaku" stoji u tekstu, te se u odnosu na, primjerice, Judea Belinghama ili Masona Mounta (koje se također spominje u kontekstu potencijalnog transfera u Liverpool), naglašava Sučićeva niska izlazna klauzula:

"Njegova tržišna vrijednost je nešto viša od 15 milijuna eura. Mogao bi biti pametna akvizicija i u budućnosti postati član prvih 11, a kasnije bi klub na njegovoj prodaji mogao ostvariti i znatnu zaradu. Sa svojim pedigreom i progresijom, mogao bi predstavljati vrlo dobru varijantu starijim igračima. Ako ćemo ovog ljeta potpisati 3-4 veznjaka, talentiran i svestran mladi igrač poput Sučića mogao bi biti meta".

Ofenzivni veznjak RB Salzburga upisao je četiri nastupa za hrvatsku reprezentaciju, a s Vatrenima je bio i na Svjetskom prvenstvu u Kataru. S obzirom na njegov raskošan nogometni potencijal i igračke kvalitete kojima raspolaže, mnogi su ga mediji već prozvali nasljednikom Luke Modrića. Izbornik Zlatko Dalić uvrstio ga je i na popis igrača za nadolazeće kvalifikacijske utakmice protiv Walesa i Turske, ali na Sučića ipak neće moći računati budući da je 20-godišnjak ozlijedio koljeno, zbog čega je u četvrtak navečer (uspješno) operiran u klinici GELENK Punkt u Innsbrucku.

Linker
17. travanj 2024 19:05