Tomas Tuchel ćeli napasti sam vrh Premiershipa

 ETHAN MILLER Afp
HOĆE LI TO BITI DOSTA?

Velika ofenziva Chelseaja! Ovo su pojačanja s kojima Thomas Tuchel želi juriti sam vrh Premiershipa

Na Stamford Bridge je već došlo pet novih pojačanja, ali londonski klub nema namjeru stati s kupovinama.
Piše: SNObjavljeno: 11. kolovoz 2022. 15:14

Chelsea je ovog ljeta u velikoj transfer ofenzivi. Nakon što je londonski klub lani osvojio treće mjesto u Premiershipu, novi vlasnici od trenera Thomasa Tuchela očekuju napad na titulu. Za tu priliku na Stamford Bridge su već dovedena četiri prava pojačanja, ali u sljedećim danima moglo bi ih biti još toliko.

Chelsea je do sada doveo Marca Cucurellu iz Brightona za 65,3 milijuna eura, Raheema Sterlinga iz Manchester Cityja za 56,2 milijuna, Kalidou Koulibalyja iz Napolija za 38 milijuna te Carneyja Chukwuemeku iz Aston Ville za 18 milijuna. Došao je i Gabriel Slonina iz Chicaga za 9 milijuna, ali od njega se ne očekuje da u sljedećoj sezoni značajnije doprinosi momčadi.

Iz kluba su otišli Timo Werner (Leipzig za 20 milijuna eura), Romelu Lukaku (Inter na posudbu za 8 milijuna), Antonio Rudiger (Real kao slobodan igrač), Andreas Christensen (Barcelona kao slobodan igrač) te Malang Sarr (Monaco na posudbu za 1 milijun), a kada se sve uzme u obzir dojam je kako je Chelsea jači nego prošle sezone. Taj bi se dojam još popravio ako se ostvare sva pojačanja o kojima se ovih dana piše u engleskim medijima.

image

Raheem Sterling je do sada najveće pojačanje Chelseaja

JACOB KUPFERMAN Afp

Dva potencijalna pojačanja Chelsea je pronašao u Barceloni. To su Frenkie de Jong i Pierre-Emerick Aubameyang, a Sky Sports donosi kako je klub sa Stamford Bridgea spreman dovesti obojicu ako se s tim slože Katalonci. Chelsea je De Jonga spreman platiti 80 milijuna eura, cijenu koju je Barcelona izvjesila za svojeg veznjaka, ali problem je s tim poslom što De Jong ne želi napustiti Camp Nou dok mu klub ne isplati dug od oko 20 milijuna eura. Što se Aubameyanga tiče, njemu je mjesto u prvoj momčadi pod velikim upitnikom nakon što je došao Robert Lewandowski. Nije poznato koliko bi Chelsea platio gabonskog napadača, ali Tuchel bi jako volio ponovo surađivati s napadačem kojeg je vodio dvije sezone u Borussiji Dortmund.

Još jedan igrač je na radaru Chelseaja već duže vrijeme, a Tuchel želi da se taj transfer što prije zgotovi. Riječ je o dovođenju Wesleyja Fofane, 21-godišnjeg mladog reprezentativca Francuske. Chelsea je već slao dvije ponude Leicesteru za njega, ali obje su odbijene. Sada engleski mediji tvrde da su ‘Lisice‘ spremne pristati na ovaj transfer ako Chelsea ponudi 80 milijuna eura, odnosno oko 95 milijuna eura. Spomenimo kako je Leicester Fofanu prije dvije godine kupio od Saint Etiennea za 35 milijuna eura.

image

Pierre-Emerick Aubameyang su radili zajedno u Borussiji Dortmund

BERND THISSEN Dpa Picture-alliance Via Afp

Četvrti transfer kojeg Tuchel ćeli obaviti do kraja ovog prijelaznog roka je dovođenje 19-godišnjeg veznjaka Cesarea Casadeija iz Intera. Ovaj mladić još nije zaigrao za prvu momčad Nerazzurra, ali milanski klub svejedno za njega traži 14 milijuna eura.

Hoće li Chelsea uspjeti dovesti sva četiri željena pojačanja? Sky Sports tvrdi kako su Aubameyang i Fofana prioriteti jer Tuchel smatra da mu nedostaje po jedan napadač i stoper. De Jong bi mu svakako dobro došao, a Casadei je ulog za budućnost...

Linker
20. travanj 2024 01:36