Florentino Perez

 JOSE BRETON Nurphoto Via Afp
POGREŠKA KRALJEVA?

Velika pogreška kraljeva. Real Madrid je od njega mogao izvući puno više: ‘Mi smo imali strpljenja, a oni nisu‘

‘Postoje igrači koji igraju dobro u jednoj momčadi, a loše u drugoj‘
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 05. prosinac 2023. 19:02

Madridski Real doveo je Martina Odegaarda kao tinejdžersku senzaciju, no mladi Norvežanin nije ostavio nikakav trag u kraljevskom klubu. Odigrao je svega 11 utakmica i najveći dio ugovora je odrađivao po posudbama. Sportski direktor Arsenala Edu Gaspar tvrdi kako je Real mogao puno više izvući od Odegaarda da su mu se posvetili.

- Postoje igrači koji igraju dobro u jednoj momčadi, a loše u drugoj. Naša strategija je bila potpisati mlade igrače, a on je odgovarao. Došao je na posudbu i onda smo ga odlučili kupiti. Pratili smo ga dugo vremena i možda smo imali strpljenja koje drugi nisu. Sada je jedan od naših kapetana, uživa i jedno je od prepoznatljivih lica naše momčadi - rekao je Gaspar.

Odegaard je u Real stigao u siječnju 2015. za 2,8 milijuna eura iz norveškog Strømsgodseta. Sa 16 godina i 157 dana postao je najmlađi igrač koji je zaigrao za Real u službenoj utakmici. Ali to mu je bila prva od tek 11 utakmica koje je odigrao za momčad sa Santiago Bernabea. Bio je na posudbi u Heerenveenu, Vitesseu, Real Sociedadu te naposljetku Arsenalu koji je u ljeto 2021. otkupio njegov ugovor za 35 milijuna eura.

Linker
04. svibanj 2024 03:10