Antonio Rudiger i Mateo Kovačić

 OSCAR DEL POZO Afp
NASTUP U FINALU

Velika vijest za Chelsea na kraju sezone: Vraća se Mateo Kovačić, odmah ide u bitku za jedini trofej!?

Hrvatski reprezentativac ozlijedio se u polufinalnoj utakmici toga natjecanja s Crystal Palaceom
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 27. travanj 2022. 12:16

Mateo Kovačić u ponedjeljak je prvi put potrčao nakon ozljede i trebao bi biti potpuno spreman za najvažniji događaj koji Chelsea ima do kraja sezone - finale FA Kupa s Liverpoolom 14. svibnja na Wembleyju. Hrvatski reprezentativac ozlijedio se u polufinalnoj utakmici toga natjecanja s Crystal Palaceom. Uganuo je gležanj prilikom pokušaja prodora već na početku susreta, pa iako je pokušao sve da nastavi igru nije mogao, izdržao je samo do 26. minute kad je morao izaći. Snimke su pokazale da nema puknuća, da se radi samo o distorziji.

image
BEN STANSALL Afp

Taj je dvoboj bio 17. travnja, potom je propustio dvije utakmice u Premier ligi - s Arsenalom, koju su izgubili 2:4, a potom i s West Hamom, kojeg su svladali 1:0. Prve procjene liječnika govorile su da će izvan nastupa biti tri do četiri tjedna, ali to bi moglo ispasti manje. Prošlo je desetak dana, počeo je s trkačkim treninzima, pa pojedini iz Chelseaja neslužbeno najavljuju kako bi se na travnjaku mogao pojaviti već u nedjelju 1. svibnja u ogledu s Evertonom. Ili barem biti dovoljno oporavljen da konkurira... Kako ništa nije slomljeno, sve je lakše i jednostavnije.

Chelsea do kraja sezone ima još šest utakmica u Premier ligi i finale FA kupa. Već u četvrtak 28. travnja igra na Old Traffordu protiv Manchester Uniteda, radi se o susretu 37. kola koji će odraditi unaprijed, no u prvenstvu su stabilni na trećem mjestu i velika je šansa da će na njemu ostati. Najbliži im je Arsenal, koji je pet bodova iza njih, no odigrao je i jedan susret više.

Međutim, kako je Kup jedina prilika za trofej, na njega će sada baciti glavni fokus, a za Redse, koji ganjaju četiri krune, trebat će im spremni Kovačić.

Već ranije tijekom sezone imao je problema s ozljedama, zato je propustio i završnicu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo lani u studenome, te je u tekućoj Premier ligi igrao 20 utakmica, od toga 14 u početnoj postavi.

U tri navrata izabran je u momčad kola. Postigao je dva pogotka i ima pet asistencija. U FA kupu je igrao četiri susreta, svaki put od starta. U Ligi prvaka je skupio šest nastupa, u pet navrata od prve minute. Jednom je bio u ekipi kola, a ima i jednu asistenciju. U Liga kupu, u kojem su izgubili finale od Liverpoola udarcima s bijele točke, imao je pet nastupa, četiri od prve minute.

Linker
16. travanj 2024 20:34