Emile Smith Rowe slavi sa suigračima
 SHAUN BOTTERILL, AFP
LONDONSKI DERBI

Veliki gaf obrane: Arsenal iskoristio poklon i srušio Chelsea u gostima, Mateo Kovačić i dalje ozlijeđen

Jedini pogodak postigao je 20-godišnji Smith Rowe, kojem je to drugi gol u zadnje dvije utakmice
Piše: HinaObjavljeno: 12. svibanj 2021. 23:25

U susretu 36. kola engleske Premier lige nogometaši Arsenala slavili su s 1-0 na gostovanju kod gradskog suparnika Chelseaja.

Pogodak vrijedan tri boda na Stamford Bridgeu postigao je 20-godišnji Emilie Smith Rowe, kojemu je to drugi gol u posljednje dvije utakmice. Odlučujući pogodak postignut je nakon golmee pogreške obrambenog reda finaliste Lige prvaka. Mrežu je zatresla i domaća momčad, ali je na intervenciju VAR-a pogodak Pulisica poništen zbog zaleđa.

Mateo Kovačić i dalje liječi ozljedu mišića zadnje lože te nije bio na raspolaganju Thomasu Tuchelu, koji je uoči dvoboja s Arsenalom najavio da bi hrvatski reprezentativac mogao konkurirati za sastav u finalu FA kupa u kojem će se Chelsea boriti za trofej protiv Leicestera u subotu, 15. svibnja.

Chelsea je ostao na 64 boda i drži četvrtu poziciju koja vodi u Ligu prvaka, dok je Arsenal s 55 bodova na osmoj poziciji te mu u posljednja dva kola predstoji borba za plasman u Europsku ligu s West Hamom (58), Liverpoolom (57), Tottenhamom (56) i Evertonom (55), s time da obje momčadi iz Liverpoola imaju dvije utakmice manje od "topnika".

Linker
23. travanj 2024 17:22