Slavlje igrača Uniteda

 OLI SCARFF Afp
EUFORIJA U MANCHESTERU

Veliki povratak nogometnog diva: ‘Vraćaju se dani stare slave! On je kao dobri stari Alex Ferguson‘

Legende kluba s Old Trafforda oduševljeni su poslom koji radi Erik Ten Hag, Barcelona je možda prekretnica
Piše: SNObjavljeno: 24. veljača 2023. 07:41

Legendarni vratar Manchester Uniteda Peter Schmeichel smatra kako je klub sa Old Trafforda u Eriku Ten Hagu napokon dobio menadžera koji može nastaviti s uspjesima kakve je imao veliki Sir Alex Ferguson.

Ferguson je otišao u mirovinu 2013. godine nakon što je osvojio Premiership a klubu donio ukupno čak 38 trofeja u 26 godina.

Bila je to era koju navijači Uniteda nikad neće zaboraviti, slavni Škot ostat će velikim slovima upisan u knjigu ne samo nogometa u Manchesteru i Engleskoj, nego u cijeloj Europi i svijetu.

No, čini se da je sinoćnjom 2:1 pobjedom nad Barcelonom u šesnaestini finala Europske lige, Erik Ten Hag na Old Traffordu vratio nadu - povratak slavnih vremena je moguć, tim više što United i u Premiershipu vodi bitku za naslov, na trećem mjestu zaostaje za vodećim Arsenalom samo za 5 bodova.

"Trebalo nam je deset godina da dođemo do ove točke. Ovo je sezona kada možemo napraviti baš sve", rekao je oduševljeni Schmeichel za BBC Radio 5.

"Istina je zapravo ovakva - Manchester United može osvojiti sve ili ništa ove sezone, ali napredak je itekako vidljiv. Svaku situaciju, svaki problem koji ga je dočekao, Erik Ten Hag je riješio na pravi način, kao što bi dobar menadžer trebao. On je kao dobri stari Alex Ferguson. Sjedim ovdje i mislim si - ‘VAU, napokon imamo pravog čovjeka‘.

Slično misli i Owen Hargreaves, još jedan bivša Unitedova zvijezda, osvajač Lige prvaka iz 2008. godine.

"S njim se na Old Traffordu sve promijenilo. Atmosfera, izvedba igrača na travnjaku, vođa je na klupi. Sve djeluje toliko puno pozitivnije i vraća nam samopoouzdanje. Ovo je neki drugi United! Ten Hag je potpuno transformirao naš klub. Energija je drugačija, osjeća se ta svježina, dani stare slave se vraćaju. Nedjelja (finale Carabao Cupa) bi mogla biti novi veliki korak naprijed", smatra Hargreaves, a njegovim ocjenama pridružio se i nezaboravni Paul Scholes.

"Ovo je nevjerojatno. Svima je ponovno osmijeh na licu, apsolutno briljantno, po ovome je poznat Old Trafford. Velika atmosfera, velike utakmice. Istina, ovo je bila Europska liga, ne Liga prvaka, ali i dalje je to bila velika utakmica s Barcelonom", zaključio je Scholes.



POGLEDAJTE NOVU ‘VAR SOBU‘

Pred nama je najveći hrvatski derbi između Dinama i Hajduka, a u novom izdanju podcasta ‘VAR soba‘ s Ilijom Lončarevićem i Robertom Šolom donosimo sve o toj utakmici. S kime u napadu trebaju krenuti Čačić i Leko? Je li ovo prava pozornica za debi 16-godišnjeg Vuškovića? Odgovaramo na ta pitanja, ali i na sva ostala oko uzbudljivog 23. kola SuperSport HNL.

Linker
25. travanj 2024 10:40