Mason Greenwood trenutačno je na posudbi u Getafeu

 Agencia Lof/Actionplus/Profimedia
PRVIM AVIONOM KUĆI

Veliki zaokret na Old Traffordu, United će pomilovati potjeranu zvijezdu, spremaju i novi ugovor

Činilo se da su Greenwoodu odbrojani dani među Crvenim vragovima, a onda se pojavio novi vlasnik
Piše: Mladen BarišaObjavljeno: 08. siječanj 2024. 13:37

Kada je 5. rujna 2020. tada 19-godišnji Mason Greenwood debitirao u dresu engleske reprezentacije (protiv Islanda), mediji su tinejdžeru Manchester Uniteda predviđali blistavu karijeru. Kao štićenik Unitedove nogometne akademije, Greenwood je bio projekt kluba s Old Trafforda i zalog bolje budućnosti "crvenih vragova".

No umjesto u sportskoj rubrici Greenwood je osvojio naslovnice u obližnjoj - crnoj kronici. Zvijezdu Manchester Uniteda, njegova je djevojka optužila za nasilje. Kako bi naglasila svoj položaj žrtve, tužbu je potkrijepila i video dokazom. Ali nejasna snimka navodnog premlaćivanja očigledno nije bila dostatni argument i tuženica je sama odustala od daljnjeg progona. U veljači prošle godine, sve optužbe protiv Greenwooda i sudski su odbačene.

Post festum oglasio se i klub s Old Trafforda, koji je usporedno s policijskom, provodio i internu istragu o Greenwoodovoj aferi.

"Temeljeno na dokazima koji su nam dostupni, odlučili smo da materijali objavljeni na internetu ne daju punu sliku i da Mason nije počinio prekršaje za koje je prvotno optužen. Ipak, kao što i Mason javno priznaje, počinio je pogreške za koje danas preuzima odgovornost", pisalo je u klupskom priopćenju.

Na Old Traffordu namjeravaju s Greenwoodom obnoviti ugovor. Time bi, kako to plastično oslikavaju britanski mediji, "jednim kamenom pogodili dvije ptice"

Jesu li Unitedovi klupski detektivi otkrili nešto više nego su doznali (službeni) istražni organi ili su na Old Traffordu naprosto odlučili riješiti se problematične zvijezde? Uglavnom, Greenwood se tijekom proteklog prijelaznog roka našao na transfer listi. No kako United nije zaprimio nijednu zadovoljavajuću ponudu (u trenutku debija za englesku reprezentaciju vrijedio je 50 milijuna eura), u klubu su odlučili proslijediti ga na posudbu u španjolski Getafe.

U proteklih pola godine Manchester United je doživio značajne strukturalne promjene. Britanski biznismen Jim Ratcliffe otkupio je 25% dionica kluba (za 1,4 milijardi eura). No za razliku od većinskih vlasnika, braće Glazer, Ratcliffe se kao "navijač Uniteda od malih nogu" više uključio u klupsku problematiku. Posljedično i u slučaj Greenwood.

Prema dosadašnjem promišljanju klupskih čelnika, Greenwooda je United namjeravao prodati tijekom idućeg prijelaznog roka, budući da mu ugovor ističe 2025. No sada dolazi do posvemašnjeg zaokreta. Na Old Traffordu namjeravaju s Greenwoodom obnoviti ugovor! Time bi, kako to plastično oslikavaju britanski mediji - "jednim kamenom pogodili dvije ptice".

Nestašnom, ali i neprijeporno talentiranom napadaču brojke idu u prilog: u dresu Getafea odigrao je 17 utakmica i pritom postigao pet golova, uz četiri asistencije. Istovremeno, momčad koju trenira Nizozemac Erik ten Hag treća je (zajedno s Crystal Palaceom) najneefikasnija u engleskoj Premierligi. U 20 odigranih kola Premiershipa, "crveni su vragovi" postigli svega 22 gola!?

Od ljetošnjeg tvrdog stava klupskog menadžmenta da Greenwooda treba pošto-poto prodati, danas su sve utjecajnija razmišljanja kako bi "našeg dečka" trebalo prvim avionom vratiti doma, na Old Trafford...

Linker
23. travanj 2024 17:35