OLI SCARFF Afp
ARTETA UTUČEN

Veznjak Arsenala se obrušio na suigrače: ‘Tu vam trebaju igrači s ‘mu**ma!‘‘ Legenda Uniteda: ‘On je sramota‘

Porazom 2:0 na gostovanju od Newcastlea nogometaši Arsenala vjerojatno su prokockali nastup u Ligi prvaka sljedeće sezone
Piše: SNObjavljeno: 17. svibanj 2022. 06:05

U posljednjem kolu sada se moraju nadati da će Tottenham izgubiti na gostovanju kod Norwicha, dok oni moraju slaviti doma protiv Evertona. U slučaju jednakog broja bodova Tottenham će biti četvrti zbog bolje gol-razlike.

Protiv Newcastlea je Arsenal djelovao neprepoznatvljivo, a veznjak 'Topnika' Granit Xhaka oštro je kritizirao svoje suigrače nakon utakmice.

"Teško je pronaći prave riječi. Od prve do zadnje minute nismo zaslužili biti na terenu. Ne mogu vam objasniti zašto. Nismo se držali plana uoči utakmice, nismo slušali trenera. Bila je to katastrofalna izvedba. S takvom izvedbom ne zaslužujemo igrati Ligu prvaka, pa ni Europsku ligu. Teško je to sve prihvatiti u ovom trenutku", rekao je Xhaka za Sky Sports.

Upitan je li neiskustvo možda bilo problem, Xhaka je rekao:

"Ako ste nervozni, tada ostanite na klupi ili doma. Ovdje vam trebaju igrači s mu**ma. Bila je to za nas jedna od najvažnijih utakmica. Žao nam je ljudi koji su nas došli podržati ovdje, sspričavam im se. Svlačionica je bila jako tiha. Naš plan igre bio je potpuno drugačiji od onoga što smo radili svih 90 minuta. Čekali smo šest godina i sve smo imali u svojim rukama..."dodao je Xhaka.

image

Mikel Arteta

OLI SCARFF Afp

Arsenalov menadžer Mikel Arteta nije skrivao razočaranje.

"Normalno bih inače branio svoje igrače, ali ne sada, preteško je. Newcastle je bio 100 puta bolji u svakom segmentu, od početka do kraja. Teško je prihvatiti, ali to je realnost. Mi nismo bili u utakmici u nijednom trenutku i izgubili smo svaki duel. Newcastle je zaslužio pobjedu, vjerojatno i s većom razlikom. Užasno sam razočaran", rekao je Arteta.

Upitan nada li se eventualnom 'pogurancu' Norwicha, koji je već ispao, u posljednjem kolu protiv Tottenhama, Arteta je odgovorio:

"Uvijek ima šanse u nogometu. Moramo pognuti glave, progutati otrov koji osjećamo i sutra započeti iznova."

Bivši igrač Manchester Uniteda Gary Neville je pak prozvao Xhaku zbog dvostrukih standarda.

"Ne znam što bih mislio o njegovim izjavama. Napao je svoje suigrače, nadam se da se nije okomio na mlade igrače. On je bio sramota na mahove, sa svojim isključenjima i slično", rekao je Neville.

Linker
25. travanj 2024 15:03