JUSTIN TALLIS Afp
GOLIJADA U LONDONU

VIDEO: Arsenal deklasirao Crystal Palace i nastavio grabiti prema naslovu engleskog prvaka

"Topnici" su uvjerljivo slavili protiv gradskog rivala, a pogotke su postigli Martinelli, Saka i Xhaka
Piše: Robert KrnjićObjavljeno: 19. ožujak 2023. 17:37

U 28. kolu Premier lige Arsenal je s uvjerljivih 4:1 pobijedio Crystal Palace na Etihadu i s nova tri boda nastavio svoj pohod prema naslovu prvaka.

Veliki korak prema novoj pobjedi momčad Mikela Artete napravila je u prvom poluvremenu kada je stvorlao prednost od dva pogotka. No, prije nego se počela tresti gostujuća mreža Crystal Palace je bio vrlo opasan pa se tako u uvodnom dijelu zatresao i domaći okvir vrata.

No, Arsenal je poveo u 28. minuti kada se Gabriel Martinelli lijepo oslobodio čuvara i iskosa pogodio u suprotno kut za 1:0. Njegov gol pogledajte ovdje. Lijepa je bila akcija i za drugi pogodak, a u 43. minuti Bukayo Saka je povećao na 2:0.

Ako je i bilo neke dvojbe u svemu ona je definitivno nestala u 55. minuti kada je Granit Xhaka zabio i treći pogodak Arsenala čime je potvrđeno domaće slavlje. Do kraja susreta svaka je momčad postigla po jedan pogodak, Saka svoj drugi za domaćina, a Schlupp počasni za goste.

Drugi Sakin pogodak pogledajte ovdje, a Schluppov počasni za Crystal Palace ovdje.

Arsenal trenutno ima 69 bodova i nalazi se na prvoj poziciji prvenstvene tablice, s osam bodova (i utakmicom više) od prvog pratitelja Manchester Cityja.

Prije ove utakmice došlo je do smjene trenera u Crystal Palaceu. Zbog loših rezultata morao je otići Patrick Vieira, a došao je Patrick McCarthy koji nije zaustavio negativan klupski niz. U posljednjih 12 ligaških utakmica Crystal Palace ima pet remija i čak sedam poraza.

Linker
26. srpanj 2024 18:40