Michael Zemanek/shutterstock Editorial/profimedia
‘TOPNICI‘ ISPRED CITYJA

VIDEO: Arsenal pobijedio Chelsea na Stamford Bridgeu i vratio vrh ljestvice! Presudio je bivši igrač Dinama

Nogometaši Arsenala pobijedili su Chelsea 1:0 u velikom londonskom derbiju i vratili vrh premierligaške ljestvice
Piše: SNObjavljeno: 06. studeni 2022. 14:55

CHELSEA - ARSENAL 0:1 (Gabriel 63‘)

ARSENAL: Ramsdale; White, Saliba, Gabriel, Zinčenko; Odegaard, Partey, Xhaka; Saka, Jesus, Martinelli

CHELSEA: Mendy; Azpilicueta, Silva, Chalobah; Loftus-Cheek, Mount, Jorginho, Cucurella; Havertz, Aubameyang, Sterling


Bio je Arsenal bolja momčad na Stamford Bridgeu, u 29. minuti imao je najbolju priliku prvog poluvremena preko Gabriela Jesusa, ali brazilski napadač nije uspio zabiti potpuno neometan s nekoliko metara udaljenosti na drugoj vratnici.

Chelsea je uglavnom prijeto iz kontranapada, dok je Arsenal bio taj koji je dominirao u posjedu lopte.

U nastavku je Arsenal još pojačao intenzitet igre, visoko su pritiskali domaćine na njihovoj polovici i nisu im dali ‘disati‘. A gol odluke postigao je bivši dinamovac Gabriel u 63. minuti. Ubacio je Saka iz kornera, lopta je nekako prošla sve braniče Chelseaja, a bivši igrač Dinama je s crte zakucao u mrežu.

Gol Gabriela za pobjedu možete pogledati OVDJE.

Treći veliki ovosezonski ‘skalp‘ za Arsenal nakon Tottenhama i Liverpoola za zadržavanje vodstva na ljestvici ispred Manchester Cityja. ‘Topnici‘ nakon 13 kola i dalje imaju dva boda prednosti.


PRIJENOS UŽIVO

90+6‘ - Završila je utakmica. Arsenal je pobijedio Chelsea s 1:0.

90+2‘ - Zakuhalo se korner zastavicu. Prvo su se sukobili Chalobah i Xhaka, a onda je pravdu došao dijeliti Kovačić koji se sukobio sa švicarskim reprezentativcem. Utakmica je ubrzo nastavljena bez žutih kartona.

90‘ - Igrat će se još pet minuta sudačke nadoknade.

81‘ - Lijepa kontra za Chelsea, ubacio je Sterling u sredinu, ali White je uspio raščistiti situaciju.

78‘ - Mateo Kovačić ušao je u igru za Chelsea.

75‘ - Arsenal je sada imao priliku praktički zaključiti utakmicu. Jesus je otvorio prostor za Odegaarda, ali Norvežanin puca preko gola.

68‘ - Nova dobra prilika za Arsenal. Pucao je sada Saka, ali lopta odlazi visoko preko gola. Već u sljedećem napadu opet Saka, ali Mendy je sjajno istrčao i spasio ‘Bluese‘.

63‘ - GOL! Arsenal vodi, zabio je Gabriel nakon ubacivanja iz kornera. Loptu je ubacio Saka, a Gabriel je ugurao loptu u mrežu praktički sa gol-linije. Bivšem igraču zagrebačkog Dinama to je drugi gol u sezoni. Gol Gabriela možete pogledati OVDJE.

61‘ - Prošao je sada Saka po desnom boku, ubacio sjajno za Martinellija, ali Brazilac jako loše puca.

56‘ - Kakva prilika za Arsenal. Ubacio je Odegaard, a Partey je pratktički skinuo loptu s glave Martinelliju i pucao daleko od vratiju. Da je lopta došla do Brazilca lako moguće je da bi sada bilo 0:1 na semaforu.

50‘ - Žuti karton za kapetana Chelseaja Azpilicuetu nakon starta đonom na Martinellija. Arsenalovi igrači tražili su crveni karton za suparnika od Michaela Olivera.

49‘ - Na početku drugog dijela redaju se korneri, čas na jednoj, čas na drugoj strani. Ali obrane su zasad stamene.

46‘ - Počelo je drugo poluvrijeme.

45‘ - Završeno je prvo poluvrijeme.

43‘ - Igraju se posljednji trenuci prvog poluvremena. Obostrano oprezna utakmica u kojoj je Arsenal imao najbolju priliku preko Jesusa.

33‘ - Prilika za Chelsea iz kornera. Najviši u skoku bio je Thiago, ali njegov udarac glavom je potpuno neprecizan. U idućoj akciji Chelsea je zaprijetio preko Havertza, ali bio je to lagani posao za Ramsdalea.

image
GLYN KIRK Afp

29‘ - Kakva prilika za Jesusa. Ostao je sam na drugoj vratnici, pucao glavom, ali pokraj vratnice. Velika šteta. Priliku Jesusa možete pogledati OVDJE.

27‘ - Opasan start Aubameyanga na Whiteu zbog kojeg je gabonski napadač požutio.

image
GLYN KIRK Afp

22‘ - Svaki put kada Aubameyang dotakne loptu uslijede zvižduci s dijela tribina na kojima su smješteni Arsenalovi navijači.

20‘ - Sjajnu priliku je sada imao Jesus nakon što je oduzeo loptu visoko na suparničkoj polovici, ali je njegov udarac blokiran u posljednji trenutak.

18‘ - Pokušao je sada Martinelli dalekometno ugroziti Mendyja, ali neprecizno. Lopta odlazi nebu pod oblake.

10‘ - Najbolja prilika u dosadašnjem dijelu susreta za Arsenal. Pucao je White s vrha kaznenog prostora s desne strane nakon dodavanja Jesusa, ali lopta odlazi pokraj vratnice.

image
GLYN KIRK Afp

6‘ - Arsenal je na početku pritisnuo Chelsea i stigao do nekoliko dobrih situacija iz prekida, ali nije došlo do ozbiljnije prilike pred golom Mendyja.

1‘ - Počela je utakmica na Stamford Bridgeu. Uoči njenog početka održana je minuta šutnje povodom Dana sjećanja.

12.00 - Poznati su sastavi sa veliki londonski derbi. Naš Mateo Kovačić krenut će s klupe za pričuve.

Linker
17. travanj 2024 03:18