GLYN KIRK Afp
NOVA POBJEDA LIVERPOOLA

VIDEO: City izgubio prvo mjesto; Kovačić spašavao kapetana Chelseaja u velikoj drami na travnjaku

Bolan prizor viđen je u 74. minuti utakmice koju su igrali Southampton i Chelsea
Piše: SN/HinaObjavljeno: 18. veljača 2023. 18:25

Hrvatski veznjak Mateo Kovačić odigrao je čitav susret za Chelsea u 0-1 (0-1) domaćem porazu od posljednjeplasiranog Southamptona u susretu 24. kola engleskog nogometnog prvenstva.

Strijelac jedinog gola na utakmici bio je Ward-Prowse (45+1) sjajno izvedenim slobodnim udarcem na početku sudačke nadoknade prvog poluvremena.

Bila je ovo četvrta uzastopna prvenstvena utakmica Chelseaja bez pobjede, u prethodne tri su uzeli barem po bod, ovoga puta niti to, pa je sastav sa Stamford Bridgea 10. na ljestvici s 31 bodom.

image
GLYN KIRK Afp

Ovaj susret obilježila je i ozljeda Cesara Azpilicuete koji je u jednom trenutku dobio jak udarac nogom u glavu. Kapetan Chelseaja ekspresno je u bolovima završio na travnjaku, Mateo Kovačić odmah je priskočio u pomoć kapetanu i vadio mu jezik iz usta kako bi mogao normalno disati, a ubrzo je na teren utrčala i liječnička služba koja ga je iznijela na nosilima.

Azpilicuetu je u pokušaju da škaricama zabije gol u glavu pogodio Sekou Mara, a dramatičnu situaciju iz 74. minute pogledajte OVDJE.

Mislav Oršić i Duje Ćaleta-Car nisu konkurirali za nastup u momčadi Southamptona koji je i s ovom pobjedom ostao na dnu s 18 bodova, jednim manje od 19. Leeds Uniteda, a tri više od 17. Evertona i 18. Bournemoutha.đ

Kiks Manchester Cityja

Manchester City se nije uspio vratiti na vrh ljestvice jer je na gostovanju kod Nottingham Foresta odigrao samo 1-1. City je poveo pred kraj prvog poluvremena sjajnim udarcem Bernarda Silve (41), no propustio je niz prilika za povećanje prednosti i zato bio kažnjen u završnici kada je Wood (84) poravnao. Igrači Nottingham Foresta nisu izgubili domaću utakmicu u Premier ligi od 16. rujna prošle godine.

Drugi City sada ima 52 boda, dva manje uz utakmicu više od vodećeg Arsenala koji je ranije u subotu sretno s 4-2 (1-2) kao gost svladao Aston Villu. Domaći su dva puta vodili, nakon lijepih akcija mrežu "topnika" tresli su Watkins (6) i Coutinho (31), no Arsenal je uzvraćao eurogolovima. Na 1-1 je izjednačio Saka (16) bombom s 15-ak metara, za 2-2 pogodio je Zinčenko (61) jakim prizemnim udarcem s vrha kaznenog prostora, da bi londonski klub u vodstvo stigao u trećoj minuti sudačke nadoknade kada je udarac Jorginha pogodio gredu i zatim se odbio od glave domaćeg vratara Martineza (90+3-ag) te odsjeo u mreži. Konačni rezultat postavio je Martinelli (90+8) pogotkom u praznu mrežu jer je u posljednjim sekundama nadoknade pred vrata Arsenala stigao i Martinez, no domaći su izgubili loptu i to platili još jednom loptom u svojoj mreži.



Nova pobjeda Liverpoola

image

Darwin Nunez

OLI SCARFF Afp

U posljednjoj utakmici subotnjeg programa 24. kola engleskog nogometnog prvenstva Liverpool je kao gost svladao Newcastle United sa 2-0 (2-0).

Sve važno u utakmici dogodilo se između 10. i 22. minute, u tom je periodu Liverpool postigao oba gola, a usto je i Newcastle ostao s igračem manje.

Prvi gol na utakmici postigao je Nunez (10), dojam je da je prilikom primanja lopte igrao rukom, no VAR se nije oglasio, da bi na 2-0 povisio Gakpo (17) također iz sumnjive situacije, milimetri su odlučivali o tome je li bio u zaleđu ili ne. Susret je praktički bio zaključen u 22. minuti kada je domaći vratar Pope prilikom istrčavanja iz svog kaznenog prostora nespretno igrao rukom te bio isključen.

Newcastleu je ovo tek drugi poraz u Premier ligi ove sezone, a oba je doživio od LIverpoola, 31. kolovoza na Anfieldu je bilo 2-1 za "crvene". Uslijedio je niz od 17 uzastopnih utakmica bez poraza za "svrake" što je novi klupski rekord.

Ovom pobjedom Liverpool je stigao na osmo mjesto sa 35 bodova, koliko imaju i sedmi Brighton te deveti Brentford, dok je Newcastle ostao četvrti sa 41 bodom.

Linker
19. svibanj 2024 00:04