LINDSEY PARNABY Afp
UPISAO I ASISTENCIJU

VIDEO Čovjek je nezaustavljiv, čudesna utakmica zvijezde Manchester Citya, pogledajte dva fenomenalna pogotka

Ofenzivac Građana odigrao je maestralnu utakmicu i gurnuo Everton još bliže zoni ispadanja
Piše: SNObjavljeno: 14. svibanj 2023. 17:04

Perfektnu utakmicu odigrao je njemački internacionalac Ilkay Gundogan. U 36. kolu Premiershipa gledatelji su na Goodison Parku svjedočili ‘simultanki‘ Cityjeva ofenzivca koji je praktički sam demolirao Everton.

image
LINDSEY PARNABY Afp

U 37. minuti načeo je mrežu domaćih akrobatskim udarcem u stilu Zlatana Ibrahimovića, a samo koju minutu i pol kasnije već se našao u ulozi asistenta za novi, rekordni pogodak čudesnog Erlinga Haalanda.

POGODAK ZA 0:1.

POGODAK ZA 0:2.

POGODAK ZA 0:3.

Gundogana je bilo po cijelome terenu, većina je akcija polazila od njega, a u nastavku se - samo šest minuta po izlasku iz svlačionice - još jednom upisao u strijelce.

image
LINDSEY PARNABY Afp

Dok su svi očekivali da će slobodan udarac na otprilike dvadeset metara od gola izvesti Riyad Mahrez, njemački se genijalac turskih korijena približio lopti i odmjerenim, preciznim udarcem smjestio loptu iza leđa reprezentativnoga vratara Jordana Pickforda.

City suvereno korača prema novome naslovu prvaka, devetome u klupskoj povijesti. Građani sada imaju 85 bodova, četiri više od drugog Arsenala, koji od 17.30 sati igra protiv Brighton and Hove Albiona, a oba sastava imaju za odigrati još po tri susreta.

Everton je pak ostao 17. s 32 boda, jednim više od 18. Leeds Uniteda koji se nalazi u zoni ispadanja.

Linker
28. travanj 2024 03:09