BEN STANSALL/AFP
Poznata i financijska pozadina

Video: Donedavna Bayernova zvijezda prekinula šutnju i otkrila razlog transfera u Liverpool

‘Donio sam najtežu odluku u svojoj sportskoj karijeri i završio sam jedno poglavlje...‘
Piše: SNObjavljeno: 18. rujan 2020. 16:59

Sada je i službeno, Thiago Alcantara (29) pojačao je redove Liverpoola i potpisao četverogodišnji ugovor s engleskim prvakom.

U redove 'Redsa' dolazi iz Bayerna, a engleski mediji navode da će Liverpool Bavarcima za njega platiti 20 milijuna funti odštete, plus bonuse.

"Donio sam najtežu odluku u svojoj sportskoj karijeri. Završio sam jedno poglavlje u divnom klubu u kojem sam sazrio i razvijao se kao igrač u zadnjih sedam godina. Bilo je i teških trenutaka, ali puno više pobjeda, uspjeha i radosnih trenutaka. Stigao sam u taj klub kao mlad igrač i identificirao se s njegovom poviješću i filozofijom i kulturom. Sada je došlo vrijeme za oproštaj, ali klub neću nikada zaboraviti. Ja i moja obitelj u gradu smo proživjeli nezaboravne trenutke, a Bayern je bio moja obitelj. Moja odluka o odlasku motivirana je isključivo sportskim razlozima. Kao igraču su mi bili potrebni novi izazovi kako bih se dalje razvijao", poručio je Alcantara i tako prvi put javno progovorio o razlozima odlaska iz redova aktualnog europskog prvaka.

"Bayern će uvijek biti moj dom i moram mu reći hvala", zaključio je poruku ovaj 29-godišnji veznjak.

Linker
25. travanj 2024 06:28